Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ Eφοδος οικονομικών εισαγγελέων στην UBS για 200 μεγαλοκαταθέτες

Eφοδος οικονομικών εισαγγελέων στην UBS για 200 μεγαλοκαταθέτες

Σ

Στα γραφεία υποκαταστήματος της UBS στην Αθήνα, «εισέβαλαν» αιφνιδίως το βράδυ της Παρασκευής οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι από στοιχεία που συνέλεξαν ταυτοποίησαν 200 μεγαλοκαταθέτες της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατάσχεσαν  σκληρούς δίσκους υπολογιστών και τα αρχεία τόσο απο το υποκατάστημα όσο και από το γραφείο κορυφαίου χρηματιστή που συνεργάζεται με αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατάφεραν ήδη να ταυτοποιήσουν σχεδόν 200 καταθέτες, με την μικρότερη κατάθεση να φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια.

Η έρευνα διατάχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστο Ντζούρα, οι οποίοι κατάσχεσαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα και ποσά.

Όπου δεν υπηρχαν ποσά, έγινε αυτόματη αντιστοίχηση με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας.

Είναι θέμα χρόνου να αποσταλούν σημειώματα στους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη νομοθέτηση της διάταξης περί αυτοκαταγγελίας που θα παρέχει ευνοϊκή μεταχείριση σε όσους σπεύσουν να πληρώσουν πριν κινηθεί η ποινική διαδικασία.

Εκτιμάται ότι η εν λόγω λίστα μπορεί να αποφέρει στο δημόσιο πάνω απο 2 δισ. ευρώ.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here