Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ammovounon, κολάζ και σχέδια του Εβρίτη καλλιτέχνη της διασποράς Νίκου Τερζή, είναι...

Ammovounon, κολάζ και σχέδια του Εβρίτη καλλιτέχνη της διασποράς Νίκου Τερζή, είναι ο τίτλος έκθεσης με πηγή έμπνευσης το Αμμόβουνο Ορεστιάδας στο Χούντινγκε της Στοκχόλμης

Σ

Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις και να διαβάζεις την αφίσα της έκθεσης, που θα φιλοξενηθεί σε λίγες μέρες στο χώρο του Συλλόγου Καλλιτεχνών του Χούντινγκε, που είναι ένας από τους δήμους της σουηδικής πρωτεύουσας, της Στοκχόλμης και αυτή να αφορά έναν δικό μας δημιουργό, με τον οποίο μας συνδέουν πολύτροποι δεσμοί. Είναι μια έκθεση αφιερωμένη από τον Εβρίτη καλλιτέχνη της διασποράς Νίκο Τερζή, στη γενέτειρά του το Αμμόβουνο Ορεστιάδας. Με τη δημιουργική φαντασία και έκφραση τα παλιά χαρτιά περιτυλίγματος του μπακάλη του χωριού, τότε που μας τύλιγε τις ελιές και τον χαλβά που ψωνίζαμε, γίνονται στην εικαστική τους προέκταση ο καμβάς για να αποτυπωθούν μέσω της τεχνικής του κολάζ βιώματα εικονικά και αφηρημένα, πάντοτε παρόντα και υπονομευτικά δημιουργικά, που είναι ταυτισμένα με την παιδική ηλικία και την αθωότητα της ουτοπίας, που πάντοτε θα είναι μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 6 Μαίου 2017 στο Χούντινγκε της Στοκχόλμης.

Η μεταφορά της έκθεσης και στη γενέτειρά του, το Αμμόβουνο Ορεστιάδας, είναι μια πρόκληση για όλους μας. Θα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή πολλαπλού συμβολισμού. Θα είναι ένα ξεχωριστό εικαστικό-πολιτιστικό γεγονός. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, πιο συγκεκριμένα στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, ο Νίκος Τερζής είχε δώσει το καλλιτεχνικό του παρών στην εκδήλωση «Εξακόσια χρόνια(1416-2016) από την εξέγερση του Μπεντρεντίν», που είχε φιλοξενηθεί στον εναλλακτικό αυτοδιαχειριζόμενο πολιτιστικό χώρο «ΜΠΕΝΤΡΕΝΤΙΝ» έχοντας φιλοτεχνήσει μια έξοχη προσωπογραφία του σείχη επαναστάτη ειδικά για την εκδήλωση αυτή. Θα είναι μια τιμή για όλους!

Παπαθανάκης Σταύρος

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here