Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 4,5 χιλιάδες πολίτες παρακολούθησαν την εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ για το περιβάλλον

4,5 χιλιάδες πολίτες παρακολούθησαν την εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ για το περιβάλλον

19
0
Σ

Φαίνεται ότι η αγωνία των πολιτών για την επόμενη μέρα για το περιβάλλον της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι έντονη, μετά και την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη

Πάνω από τρεις ώρες συζήτησαν περιβαλλοντικοί φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην-επιτυχημένη σύμφωνα και με τα στοιχεία- διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ.

Στην εκδήλωση μίλησαν η τομεάρχισσα κλιματικής αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ρένα Δούρου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης περιβάλλοντος και ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Επίσης, παρέμβαση για τα θέματα περιβάλλοντος που αφορούν την περιοχή έκαναν ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας, Ανδρέας Μπακιρτζής ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, Σταύρος Κεχαγιόγλου, ο πρ. πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Δράμας, Σταύρος Δαγκλής, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, Σταύρος Γκαϊτατζής, ο αν. καθηγητής του τμ. Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ, Λάζαρος Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου, Νίκος Καϊδης, ο βιολόγος-ιχθυολόγος Αργύρης Σαπουνίδης, ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου Γιώργος Δεμερίδης, το μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά της Εξόρυξης και Μεταλλουργίας Χρυσού, Ανέστης Στρατιάδης. Τέλος, το παρών έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Δημήτρης Χαρίτου, καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ.

Η συζήτηση κατάφερε να συμπυκνώσει σε τρεις ώρες τις περιβαλλοντικές ανησυχίες και τις μάχες που δίνονται σε τρία επίπεδα: στο ευρωκοινοβούλιο, στην ελληνική βουλή και σε τοπικό επίπεδο. Οι φορείς έθεσαν υπόψιν των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον της περιοχής (για τα οποία πάντως ήταν πλήρως ενημερωμένοι), με σημαντικότερα την καταπάτηση δασικών εκτάσεων για εγκατάσταση αιολικών πάρκων, την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη, την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Καβάλα, τις αντιπεριβαλλοντικές ευκαιρίες που δίνει ο νόμος Χατζηδάκη κ.α.. Όλοι συμφώνησαν ότι η πίεση για να ακυρωθεί ο νόμος στην πράξη πρέπει να γίνει σε όλα τα επίπεδα, δίνοντας πάντως έμφαση στα τοπικά κινήματα. Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει η περίπτωση των Σκουριών, η οποία φαίνεται πως θα συνεχίζει να ρυπαίνει με τη στήριξη της Κυβέρνησης.

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συζήτηση, η οποία μεταδόθηκε από το Κόκκινο Καβάλας, εδώ:

Ευριπιδης

Ταρασιδης kokkinokalas. gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here