Αρχική ΕΛΛΑΔΑ 40 χιλιάδες μετανάστες έρχονται στις 15 Απριλίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα

40 χιλιάδες μετανάστες έρχονται στις 15 Απριλίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα

515
0
Σ

‘Eνα καραβάνι 40.000 µμεταναστών και προσφύγων οργανώνεται τους τελευταίους μήνες, µε σκοπό να ταξιδέψει στις 15 Απριλίου από την Κωνσταντινούπολη στην κεντρική Ευρώπη µέσω Ελλάδας.

Τον συντονισμό αυτού του τεράστιου εγχειρήματος έχει αναλάβει αμερικανική ΜΚΟ, χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, µέσω των οποίων επικοινωνούν πρόσφυγες και μετανάστες κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους από τις χώρες τους προς την Ευρώπη, προκειμένου να ενημερώνονται για τους τρόπους µε τους οποίους μπορούν να περάσουν χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

Την αποκάλυψη αυτή έκαναν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες παρακολουθούν συστηματικά τα συγκεκριμένα fora και τις ιστοσελίδες, προκειμένου αφενός να έχουν γνώση των μαζικών

μετακινήσεων προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ και παράνομων μεταναστών από τις χώρες της Ασίας και της βόρειας Αφρικής και αφετέρου να ανακαλύπτουν τα κυκλώματα των διακινητών που δρουν στη γειτονική χώρα.

Η αποκάλυψη αυτή κοινοποιήθηκε άμεσα, σε πολιτικό επίπεδο, στις κεντρικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Europol, στη Frontex, αλλά και σε διμερές επίπεδο στις ελληνικές Αρχές, καθώς, βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η τουρκική πλευρά, η πρώτη στάση του «κονβόι» θα είναι ένας από τους συνοριακούς σταθμούς του Έβρου. Κάτι αντίστοιχο, µε ένα πλήθος μεταναστών και προσφύγων, που άγγιζε τα 15.000 άτομα, επιχειρήθηκε το 2017, µε σημείο εκκίνησης και πάλι την Κωνσταντινούπολη και προορισμό τα σύνορα στην περιοχή της Αδριανουπόλης.

Τότε, ισχυρότατες τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει τον κάμπο της πόλης προς την ελληνική πλευρά και υποχρέωσαν τους μετανάστες να διαλυθούν και να διαφύγουν προς διάφορες αγροτικές περιοχές και προς τα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα µε τα στοιχεία που έδωσαν οι Τούρκοι τόσο στην Ε.Ε. όσο και ειδικά στην ελληνική πλευρά (από την παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακάλυψαν και την ΜΚΟ που οργανώνει αυτό το απίστευτο καραβάνι), περισσότεροι από 40.000 πρόσφυγες έχουν ήδη δηλώσει την επιθυμία τους να συµµετάσχουν στην πορεία τους προς τα ελληνικά σύνορα.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here