Αρχική ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 4η Πεζοπορική Διαδρομή ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, για παιδιά στον Άβαντα

4η Πεζοπορική Διαδρομή ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, για παιδιά στον Άβαντα

82
0
Σ

H Πεζοπορική χρονιά ξεκινά στον Άβαντα, για τον ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ.
Η πρώτη πεζοπορία του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ για το νέο έτος και 4η συνολικά, δεν θα μπορούσε παρά να αφιερωθεί στους μικρούς φίλους του συλλόγου καλωσορίζοντας το 2020 με την ενέργεια και τα χαμόγελα των παιδιών. Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, οι μικροί εξερευνητές θα πεζοπορήσουν συντροφιά με την δική μας Κική Τσακαλδήμη, που αυτή την φορά θα τους οδηγήσει σε ένα «κρυμμένο θησαυρό» που για χρόνια παρέμενε άγνωστο ακόμη και στους κατοίκους της περιοχής.
Που βρίσκεται λοιπόν αυτός ο θησαυρός;
Πρόκειται για ένα μαγικό μονοπάτι στην περιοχή του Αβάντα, του Δήμου Αλεξανδρούπολης που ακολουθώντας το για περίπου 1,2 χλμ καταλήγει σε έναν φυσικό καταρράκτη που δημιουργεί μια μικρή αλλά πανέμορφη λίμνη. Η διαδρομή θα αποζημιώσει στο μέγιστο τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους που θα τα συνοδεύουν, καθώς τα χρώματα της φύσης σε συνδυασμό με την παρουσία του ποταμού δίπλα από το μονοπάτι, αυτήν την εποχή δημιουργούν έναν μοναδικό καμβά χρωμάτων. Το τερέν είναι βατό και η διαδρομή κατάλληλη για παιδιά άνω των 7 ετών.
Η συνολική διάρκεια της διαδρομής υπολογίζεται στην μια ώρα. Τα παιδιά κάτω των 13 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από κηδεμόνα. Η εκδρομή αυτή δεν περιορίζεται όμως μόνο στο πεζοπορικό κομμάτι.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Άβαντα ανταποκρινόμενος στην πρότασή μας, μας καλεί να μεταβούμε στην πλατεία του χωριού, στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε λίγα πράγματα σχετικά με την αρχαιολογική και πολιτιστική σημασία της περιοχής.
Εισηγητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Σισμανίδης, Διδάκτωρ Κλασσικής Αρχαιολογίας.

Πρόγραμμα 4ης Πεζοπορικής διαδρομής
Σημείο συνάντησης : Κεντρική Πλατεία χωριού Αβάντα.
Μετάβαση: Ατομικά με ΙΧ
Ώρα συνάντησης: 10:30
Μετάβαση στην αίθουσα εκδηλώσεων: 12:00
Λήξη δράσης: 12:30-12:45
Συμμετοχή, μόνο για τα παιδιά: 6 ευρώ

Οδηγίες: www.dromeasthrace.eu

Προεγγραφές:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScKKI5cjhwt9STmoO4wsQdL13OOLUytIXTOEXjwbStXqMfjjA/viewform?vc=0&c=0&w=1&fbclid=IwAR2JS12IBnnsp6K3lVGSI5-E2_K9LaYnV4vpqSrS6t9DJD1BYJdgJtcBy7U

Πληροφορίες: 6907605015 – 6976976451

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here