Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Oλοκληρώθηκε o 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Oλοκληρώθηκε o 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Σ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 ο 1 ος Περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 16 ομάδες με 83 μαθητές και 15 προπονητές. Όλες οι ομάδες επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και συναγωνιστήκαν με ευγενή άμιλλα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη προσπάθεια τους.

Η ομάδα που προκρίνεται στον πανελλήνιο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου 2015 είναι: η ομάδα Robokom από το 6 ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, με προπονητή τον κ. Φώτη Θεοχαρόπουλο και μαθητές τους:

Γεωργακούδη Κωνσταντίνο, Βαβατσικλή Αναστάσιο, Κελεσίδη Κωνσταντίνο, Χονδρό Πέτρο, Οικονόμου Βασίλη, Τσανίδη Χρήστο.

Διακρίθηκαν επίσης οι ομάδες:

 Robo-φτιάχτες: 8 ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης,

 Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: 13ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης,

 ROBO – Πελαργοί: Δημοτικό Σχολείο Πετεινού Ξάνθης Με αξιόλογες συμμετοχές επίσης ομάδες εκπροσώπησαν τα παρακάτω σχολεία:

 1o Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης

 2ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας

 5 ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου  3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής

 14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης

 ΑΧΙΟΝ Ξάνθης

 4ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

 Ολοήμερο Δημοτικό. Σχολείο Χωριστής Δράμας

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στο διαγωνισμό για τις εξαιρετικές κατασκευές που δημιούργησαν, το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης με το Διευθυντή κ. Κυβιρτζίκη Στράτο για την σημαντική βοήθεια στην άριστη διοργάνωση, τους κριτές:

κ. Νταντουρή Κώστα, κ. Φωτιάδου Γλυκερία, κ. Καλτσίδη Χρήστο και κ. Σακαλή Αναστάσιο, το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ν. Έβρου και όλους τους Εθελοντές εκπαιδευτικούς για την υποστήριξή τους.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης η Σχολική Σύμβουλος της 2 ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Δ.Ε. Έβρου κ. Σεραφείμ Ευαγγελία, η Σχολική Σύμβουλος της 1 ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Δ.Ε Ροδόπης κ. Ραλλού Μάκρα και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Χατζής Ηλίας (με χαιρετισμό).

Περισσότερα http://youtu.be/6qkAZCoEyVg

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8- 12 ετών, θα διεξαχθεί από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas www.wrohellas.gr υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE στις 28/3/2015 στην Αθήνα.

Επιστημονικός υπεύθυνος Περιφέρειας Η Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Θράκης Ναλμπάντη Θεοδώρα

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here