Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ ⚖️ Η ώρα της δικαστικής ετυμηγορίας ⚖️

⚖️ Η ώρα της δικαστικής ετυμηγορίας ⚖️

Σ

Μενέλαος Μαλτέζος

Η δίκη των 68 μελών της Χ.Α για τις τέσσερις υποθέσεις που συνεκδικάσθηκαν έλαβε τέλος. Η μεγαλύτερη σε διάρκεια δίκη στην ιστορία του ελληνικού κράτους που κράτησε «Πεντέμισι χρόνια. 453 συνεδριάσεις». Βλέποντας την κλεψύδρα του χρόνου να ρίχνει τους τελευταίους κόκκους άμμου περιμένουμε με αγωνία την ώρα της δικαστικής ετυμηγορίας. Στις 7 Οκτωβρίου 2020, στις 7 το πρωί, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Μ. Λεπενιώτου θα ανεβεί στην έδρα με τους συναδέλφους της και θα ανακοινώσει την απόφαση του τριμελούς Κακουργιοδικείου της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.
Την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, την παίνεψαν και την πρόβαλαν Μ.Μ.Ε την «λάτρεψαν» πολιτικοί και την ευλόγησαν ιεράρχες μέσα στις εκκλησίες με αποτέλεσμα να ριζώσει να ανθίσει και να αποκτήσει ρίζες και αυτό το εκτρωματικό μόρφωμα στην ελληνική κοινωνία. Τα παραπάνω δυστυχώς, επηρέασαν πολλούς ψηφοφόρους έτσι ώστε να τους δούμε και στα βουλευτικά έδρανα.
.
Οι Ναζί έβρισαν, απείλησαν , χειροδίκησαν, τραμπούκισαν, εγκλημάτησαν κωλυσιέργησαν την δίκη δείλιασαν και φυσικά προσπάθησαν να φορτώσουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλο.
.
Οφείλει ευγνωμοσύνη κάθε δημοκρατικός πολίτης σε όςες και όσους βρέθηκαν καθημερινά στον αγώνα για τη δικαιοσύνη και την αποκάλυψη του τέρατος. Οφείλουμε να συμπαραταχθούμε με το αντιφασιστικό κίνημα για την διατήρηση της μνήμης τι εστί φασισμός ναζισμός απέναντι στη λήθη που αναθεωρητικές δυνάμεις προσπαθούν. Συμπαραστεκόμαστε στους συγγενείς των θυμάτων στους συνηγόρους τους και φυσικά στη Μάγδα Φύσσα, την γυναίκα που είχε το κουράγιο και τη δύναμη για να σταθεί όρθια απέναντι στους εγκληματίες και δολοφόνους του παιδιού της που έγινε σύμβολο και συνείδηση όλων μας.
.
Η δικαστική ετυμηγορία θα δείξει αν με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα μπει τέρμα στην ατιμωρησία των φασιστικών οργανώσεων που διαρκεί εδώ και πολλές δεκαετίες στην Ελλάδα.
.
Ελπίζουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί μια τέτοια βεβήλωση , ένας τέτοιος ευτελισμός της πολιτικής σκέψης, δράσης, ζωής.
.
Ο αγώνας μας ενάντια στο μίσος, τη ξενοφοβία, το ρατσισμό, τη βία απέναντι στον αδύναμο πρέπει να είναι διαρκείς για να μην είναι υπαρκτοί κίνδυνοι για την ελληνική κοινωνία.
.
Ελπίζουμε ότι θα αποθαρρυνθούν από την αναμενόμενη γενναία απόφαση των δικαστών και όσοι ακόμη εξακολουθούν να σαγηνεύονται από ακραίες εθνικιστικές-ρατσιστικές-φασιστικές-ναζιστικές «ιδέες»
.
Να τελειώνουμε με αυτούς τους ανθρώπους που μισούν τη δημοκρατία, τη ζωή και αντιθέτως υμνούν τον θάνατο.

Ο Μενέλαος Μαλτέζος είναι μέλος της διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούλιο του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής στον Έβρο
.
#ΔενΕίναιΑθώοι #ΔίκηΧρυσήςΑυγής #ΧρυσήΑύγη #ΟιΝαζίΣτηΦυλακή

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here