Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ «Όταν ανθίζει η έπαρση, καρπίζει στάχυ θυμού, συμφορά εσοδεύει»…

«Όταν ανθίζει η έπαρση, καρπίζει στάχυ θυμού, συμφορά εσοδεύει»…

13
0
Σ

Αρκετά πια με τον επαρχιωτισμό, την εσωστρέφεια, τις ιδεοληψίες και την κακογουστιά των προηγούμενων. Επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, το ελληνικό DNA ζει μέρες δόξας λαμπρές. Το λένε εξάλλου 1.200 και βάλε ΜΜΕ. Δεν μπορεί. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν και οφείλουμε να το…
 
πιστέψουμε.

«Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται» μας εξήγησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και λύθηκε η παρεξήγηση με τους κακεντρεχείς που έκριναν ως ανεπίτρεπτη και προκλητική τη δέσμευση τριών ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας για τη μετακίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου από την Αντίπαρο στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης.

Φυσικά και ήταν καθήκον του πρωθυπουργικού ζεύγους να δει για πρώτη φορά στη ζωή του μια θεατρική παράσταση στην Επίδαυρο και να απολαύσει τη συμβολική γονυκλισία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και τον ασπασμό του γύψινου ομοιώματος του Παρθενώνα.

Φυσικά και ήταν καθήκον του πρωθυπουργού να φωτογραφίζεται περιχαρής τη μία μέρα με τον Τομ Χανκς στην Αντίπαρο και την άλλη να δίνει τροφή στους σιτιζόμενους από τη λίστα Πέτσα κονδυλοφόρους, ώστε να υπερθεματίζουν για την απαστράπτουσα κομψότητα του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Επίδαυρο.

Γιατί, όπως πολύ σωστά επεσήμανε και ο κ. Πέτσας, η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην παράσταση «δείχνει τη σημασία που έχει οι πολιτειακοί άρχοντες να εκφράζουν τη σημασία που έχει για τον κάθε Έλληνα η ταύτιση με το πολιτιστικό προϊόν και το τουριστικό προϊόν της χώρας και τελικά με ένα προϊόν που βρίσκεται στο DNA τους».

Αυτά λοιπόν οφείλουμε να κρατήσουμε ως Έλληνες από το σαββατοκύριακο και να αφήσουμε επιτέλους τη μεμψιμοιρία των ολίγων να περάσει στα ψιλά. Ας κατανοήσουμε τους συμβολισμούς του κ. Λιγνάδη, ας σκύψουμε στοχαστικά στις αναλύσεις του DNA μας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και ας αφήσουμε επιτέλους ήσυχο το πρωθυπουργικό ζεύγος να απαντά στην προκλητικότητα της Άγκυρας μοιράζοντας διαβατήρια σε σταρ του Χόλιγουντ και μεταδίδοντας αρχαία τραγωδία με live streaming στα πέρατα της οικουμένης.

Αρκετά πια με τον επαρχιωτισμό, την εσωστρέφεια, τις ιδεοληψίες και την κακογουστιά των προηγούμενων. Επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, το ελληνικό DNA ζει μέρες δόξας λαμπρές. Το λένε εξάλλου 1.200 και βάλε ΜΜΕ. Δεν μπορεί. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν και οφείλουμε να το πιστέψουμε. Το πρόβλημα, όμως, είναι πως το έχει πιστέψει και ο πρωθυπουργός, που παρακολουθώντας τους “Πέρσες” του Αισχύλου άκουσε αλλά δεν κατάλαβε εκείνο το «όταν ανθίζει η έπαρση, καρπίζει στάχυ θυμού, συμφορά εσοδεύει»…


Πέτρος Κατσάκος
avgi.gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here