Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ψήφισμα του ΔΣ Ορεστιάδας για χορήγηση τίτλων κυριότητας σε αγρότες

Ψήφισμα του ΔΣ Ορεστιάδας για χορήγηση τίτλων κυριότητας σε αγρότες

Σ

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας

Ομόφωνα υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, η πρόταση ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ορεστιάδας που κατατέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, για την χορήγηση τίτλων κυριότητας σε αγρότες της περιοχής

Το ψήφισμά :

Τις τελευταίες μέρες, μετά από ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, ήρθε ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα μη κυρωμένων διανομών. 

Συγκεκριμένα με την σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου στην περιοχή του Δήμου Ορεστιάδας παρουσιάστηκε το φαινόμενο, αγροτεμάχια, να μην μπορούν να δηλωθούν από τους αγρότες, παρότι τους έχουν παραχωρηθεί και τα χρησιμοποιούν για τριάντα και πλέον χρόνια. Το πρόβλημα  προέκυψε λόγω της αλλαγής νομοθεσίας, γραφειοκρατικών  αλλά  και οικονομικών κωλυμάτων με αποτέλεσμα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της περιοχής να μην μπορεί να κυρώσει τις συγκεκριμένες διανομές και κατά συνέπεια να μην μπορούν να εκδοθούν τίτλοι κυριότητας. Το πρόβλημα αφορά εκατοντάδες αγρότες του Δήμου Ορεστιάδας, οι οποίοι καλούνται στην ουσία να αγοράσουν τα αγροτεμάχια τους, για να μην καταχωρηθούν από το δημόσιο στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Για όλα τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας στηρίζει το αίτημα εκατοντάδων αγροτών και απαιτεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να παρέμβει άμεσα και με νομοθετική ρύθμιση να λύσει το πρόβλημα  και να χορηγήσει δωρεάν τους  τίτλους κυριότητας.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here