Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Χρηματοδοτεί το λιμάνι το οποίο είναι προς πώληση ……

Χρηματοδοτεί το λιμάνι το οποίο είναι προς πώληση ……

Σ

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος χρηματοδοτεί μελέτες για την ασφάλεια του λιμένα της Αλεξανδρούπολης ….

Πριν λίγο καιρό ενημέρωσαν ότι βρέθηκαν 4 αγοραστές για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το οποίο έχουν βγάλει προς πώληση. Σήμερα ο περιφερειάρχης χρηματοδοτεί μελέτες για την ασφάλεια του λιμένα Αλεξανδρούπολης και του καταφυγίου Μάκρης με ενα ποσό περίπου 100.000 ευρώ ……. Από τη στιγμή που βρέθηκαν αγοραστές γιατί πρέπει να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση; εκτός και εάν τα περί ενδιαφέροντος αγοραστών είναι παραμύθι.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της περιφέρειας

Η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί μελέτες για την ασφάλεια του λιμένα Αλεξανδρούπολης και του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, οι μελέτες που πρόκειται να εκπονήσει ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) για την ασφάλεια του λιμένα Αλεξανδρούπολης και του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης, θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας με πόρους ύψους 99.200 ευρώ.

Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει δύο κατηγορίες μελετών: 

  1. Η πρώτη κατηγορία, ύψους 49.600 €, αφορά στην αναβάθμιση και επέκταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του λιμένα, προκειμένου η λειτουργία τους να εναρμονιστεί πλήρως με τους διεθνείς κανονισμούς ασφάλειας και να είναι οικονομικότερη.
  2. Η δεύτερη κατηγορία είναι ύψους 24.800 € και αφορά στην αναθεώρηση μελετών για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και της ευρύτερης περιοχής του λιμένα, καθώς επίσης στην αυστηροποίηση των ελέγχων που διενεργούνται σε πλοία εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το αλιευτικό καταφύγιο Μάκρης, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει μελέτη ύψους 24.800 € για την αποκατάσταση των φθορών στον προσήνεμο μόλο, την αύξηση της χωρητικότητας και του επιπέδου προστασίας των εγκαταστάσεων από τους ανέμους.

Με αφορμή την απόφαση χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος μετέβη στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΛΑ κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται. 

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here