Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στην Αλεξανδρούπολη

Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στην Αλεξανδρούπολη

Σ

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέττας» και η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν για μια ακόμα χρονιά στην Αλεξανδρούπολη Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου, στα πλαίσια της Διεθνούς Εβδομάδας Γαλλοφωνίας.

Θα προβληθούν 3 σημαντικές ταινίες της πρόσφατης παραγωγής τουΓαλλικού σινεμά καθώς και μια κλασσική ταινία του Ζαν Λυκ Γκοντάρ, ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες όλων των εποχών.

Οι προβολές θα γίνουν τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα προβολών:

Δευτέρα 30/3/2015

19:40 – La fille du 14 juillet του Antonin Peretjatko. Γαλλία 2013
O Hector γνωρίζει την Truquette, την προσκαλεί σε ταξίδι αναψυχής μαζί με το φίλο του και μια φίλη της Truquette. Τα σχέδια τους θα χαλάσουν καθοδόν όταν η Γαλλική Κυβέρνηση αποφασίζει να περικόψει τις καλοκαιρινές διακοπές κατά ένα μήνα λόγω οικονομικής κρίσης.

21:30 – Violette του Martin Provost. Βέλγιο – Γαλλία 2013
Η Βιολέτ Λεντύκ, που γεννήθηκε εκτός γάμου στις αρχές του περασμένου αιώνα, συναντά την Σιμόν ντε Μποβουάρ στα μεταπολεμικά χρόνια του Σαν Ζερμάν ντε Πρε. Έτσι ξεκινά μια έντονη δημιουργική σχέση ανάμεσα στις δυο γυναίκες.

Τρίτη 31/3/2015

19:40 – Mobile Home του Francois Pirot. Βέλγιο – Γαλλία – Λουξεμβούργο 2012
Δυο παλιοί φίλοι αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ένα εφηβικό τους όνειρο: να κάνουν ένα περιπετειώδες ταξίδι. Αγοράζουν ένα τροχόσπιτο αλλά μια βλάβη τους καθυστερεί. Δεν πειράζει…εκείνοι θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους επιτόπου…

21:30 – Pierrot le Fou του Jean-Luc Godard. Γαλλία 1965 (Αστυνομικό μυθιστόρημα)
Ο Φερτινάν έχει μόλις χάσει τη δουλειά του. Αποφασίζει να ξαναφτιάξει τη ζωή του με τη Μαρί η οποία όμως του ανακοινώνει ότι πρέπει να ξεφορτωθεί το πτώμα ενός λαθρέμπορου που βρίσκεται στο διπλανό δωμάτιο.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here