Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Φίλος του Αδώνιδος, θαυμαστής του Σαμαρά

Φίλος του Αδώνιδος, θαυμαστής του Σαμαρά

97
0
Σ

Τη δόξα του Αντώνη Σαμαρά εζήλωσε και ο πρόεδρος της Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος με δηλώσεις του σε τοπικό περιφερειακό μέσο επανέλαβε με απόλυτη ταύτιση την αντιμεταναστευτική ρητορική Σαμαρά για κλειστά σύνορα και διαχωρισμό των «αληθινών» προσφύγων από τους μετανάστες, έτσι όπως την εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός στο πρόσφατο συνέδριο της Ν.Δ.

Οι δηλώσεις αυτές του προέδρου της ΠΕΔ και δημάρχου Ορεστιάδας αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο Βασίλης Μαυρίδης ανήκει στον στενό πυρήνα των φίλων και υποστηρικτών του αντιπροέδρου της Ν.Δ. και υπουργού Ανάπτυξης Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Μάλιστα οι δεσμοί τους είναι τόσο στενοί, που ολόκληρος ο μηχανισμός της Ν.Δ. κινήθηκε για να εξασφαλίσει την εκλογή Μαυρίδη στην ΠΕΔ, αναγκάζοντας τους άλλους «γαλάζιους» δημάρχους που επιθυμούσαν τη θέση να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους υπέρ της υποψηφιότητας Μαυρίδη.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης πιστώνει στον δήμαρχο Ορεστιάδας την απόλυτη υποστήριξη που του παρείχε όταν ήταν υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της Ν.Δ., καθώς ήταν από τα ελάχιστα στελέχη που υπέγραψαν τότε για να μπορέσει να καταθέσει υποψηφιότητα ο σημερινός αντιπρόεδρος του κόμματος την τελευταία στιγμή.

Φαίνεται, λοιπόν, πως δημιουργείται μια τάση και εντός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπέρ του αφηγήματος Σαμαρά για το μεταναστευτικό και ισχυροποίησης του σαμαρικού μπλοκ στην Αυτοδιοίκηση, με κοινή συνισταμένη το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα που ίσως να αποτελέσει και εσωτερική αντιπολίτευση για το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος.

Αναλυτικότερα, ο δήμαρχος της ακριτικής Ορεστιάδας -καθημερινό πέρασμα προσφύγων και μεταναστών- στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Χριστίνα Κουματζίδου και τη Δέλτα Τηλεόραση Θράκης έκανε λόγο για «ξέφραγο» αμπέλι που δεν πρέπει να είναι τα σύνορά μας και πως μόνο το 5% αυτών που έρχονται είναι πρόσφυγες.

Ξεκαθάρισε σε υψηλούς τόνους πως η προσφυγιά των Ελλήνων ήταν διαφορετική περίπτωση από τη σημερινή και δεν πρέπει να συγχέεται, ενώ διαχώρισε τους πρόσφυγες από τους μετανάστες κάνοντας λόγο για ανάγκη ανθρωπιστικής αντιμετώπισης μόνο των πρώτων.

Ο δήμαρχος ένιωσε προφανώς την ανάγκη να κάνει τη συγκεκριμένη διευκρίνιση καθώς, όπως είναι γνωστό, η Ορεστιάδα ιδρύθηκε αποκλειστικά για την εγκατάσταση προσφύγων από την Αν. Θράκη το 1922.

«Μπούλινγκ»

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ο δήμαρχος Ορεστιάδας υιοθετεί ακραίες απόψεις και πράξεις. Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί έντονα από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ορεστιάδας, Μαρία Γκουγκουσκίδου, για χυδαιότητα και προσωπικές επιθέσεις στα όρια του «μπούλινγκ» εντός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου και κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.

Η ειρωνεία της τύχης και της ιστορίας, πάντως, ανάγκασε τον Βασίλη Μαυρίδη να ταυτιστεί πλήρως με τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν τον είχε χαρακτηρίσει «δολοφόνο» επειδή η κυβέρνησή του επέλεξε να κλείσει το εργοστάσιο ζάχαρης στην περιοχή. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος.

ΠΗΓΗ:www.efsyn.gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here