Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Υποσπαδίας στο μωρό μου: Και τώρα τι κάνουμε;

Υποσπαδίας στο μωρό μου: Και τώρα τι κάνουμε;

Σ

Ο υποσπαδίας είναι μία πολύ συχνή ανωμαλία που εμφανίζεται στο πέος του μωρού εκ γενετής και είναι μάλιστα ορατή από τις πρώτες κιόλας ημέρες του στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την λανθασμένη τοποθέτηση της ουρήθρας στο πέος του βρέφους και μάλιστα δεν είναι καθόλου σπάνια περίπτωση, καθώς μπορεί να επηρεάσει 1 στα 300 μωρά παγκοσμίως.

Είναι εύκολο να εντοπιστεί, καθώς ο υποσπαδίας φαίνεται ουσιαστικά από το σημείο στο οποίο βρίσκεται η οπή της ουρήθρας, ενώ η σοβαρότητα του περιστατικού, εξαρτάται από το πόσο μακριά από τη φυσιολογική της θέση παρεκκλίνει η οπή.

Ποια είναι τα στάδια και πώς θα τα ξεχωρίσω;

Το πόσο σοβαρός είναι ο υποσπαδίας, όπως προαναφέραμε, εξαρτάται από το πού βρίσκεται η οπή της ουρήθρας. Έτσι μπορούμε να έχουμε μία απλή περίπτωση, κατά την οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος του πέους, λίγο πιο δύσκολες περιπτώσεις όπου εντοπίζεται κατά μήκος του, ενώ έχουν καταγραφεί και εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις υποσπαδία, κατά τις οποίες η οπή της ουρήθρας εντοπίζεται ακόμα και στο όσχεο του βρέφους. Σε κάθε περίπτωση, ο παιδίατρος μπορεί να επιβεβαιώσει την διάγνωση και να σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες για την διευκόλυνση του μωρού, μέχρι να έρθει η ώρα να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Τι κάνω αν έχει το μωρό μου;

Η αντιμετώπιση του υποσπαδία στα βρέφη γίνεται πάντα χειρουργικά και μόνο από εξειδικευμένους παιδοχειρουργούς με εμπειρία και αποτελέσματα στην συγκεκριμένη πάθηση. Συνήθως η επέμβαση για την αποκατάσταση του υποσπαδία είναι καλό να γίνεται λίγο πριν τα πρώτα γενέθλια του μωρού. Η διαδικασία είναι απλή και σύντομη και το παιδί μεγαλώνοντας δεν έχει ανάμνηση της επέμβασης ούτε το επηρεάζει σημαντικά. Αντιθέτως αν η επέμβαση δεν γίνει, τότε μπορεί να επιφέρει σημαντικά προβλήματα στο ουρογεννητικό του σύστημα μεγαλώνοντας.

Ποιος γιατρός είναι ο κατάλληλος για αυτή την περίπτωση;

Ο καθηγητής Χειρουργικής Παίδων και πλαστικής χειρουργικής Αχμέντ Χαντίντι έχει υψηλή εξειδίκευση σε περιστατικά υποσπαδία και χειρουργεί με επιτυχία βρέφη στη Γερμανία, την Ελλάδα και άλλες χώρες με συνεργαζόμενα ιατρικά κέντρα, εξασφαλίζοντας κορυφαία αποτελεσματικότητα σε κάθε περίπτωση.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here