Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Υπέροχη βραδιά ποίησης στο Διδυμότειχο απο τους «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ»

Υπέροχη βραδιά ποίησης στο Διδυμότειχο απο τους «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ»

Σ

Μια υπέροχη βραδιά ποίησης, τέχνης και προσφοράς, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015.

Η ποιητική βραδιά με τίτλο «Διδυμότειχο: Γή του Κάλλους, της Τέχνης και του Πολιτισμού», που διοργανώθηκε από τον Ιστορικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση», ήταν μία εκδήλωση αναγνώρισης, μνήμης και τιμής στου «Καστρινούς» ποιητές που προσέφεραν με το έργο τους στην πολιτιστική ανάδειξη του Διδυμοτείχου και της Θράκης γενικότερα.

Ως εισηγητής της εκδήλωσης μας τίμησε με την παρουσία του, ο Θρακιώτης φιλόλογος, ποιητής και συγγραφέας, Θανάσης Μουσόπουλος.

Το ενδιαφέρον του κοινού κράτησαν αμείωτο, οι γλαφυρές απαγγελίες των ποιημάτων από τα μέλη του Θεατρικού Συλλόγου (ΘΕΑΣΥ) Διδυμοτείχου, καθώς και η θαυμάσια μουσική πλαισίωση από υψίφωνο και πιανίστα του Ωδείου «Θρακία Μούσα».

Στον προθάλαμο του αμφιθεάτρου λειτούργησε Έκθεση Ζωγραφικής με υπέροχα έργα του ζωγράφου, ποιητή και λογοτέχνη, Βασίλη Χρυσανθακόπουλου.

Επίσης στην είσοδο της εκδήλωσης, οι Καστροπολίτες διοργάνωσαν εθελοντική συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για να προσφερθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Στο τέλος της βραδιάς, μέλη του Συλλόγου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση», απένειμαν αναμνηστικά βραβεία στις οικογένειες των τιμηθέντων ποιητών του Διδυμοτείχου, με τη σειρά που παρουσιάστηκαν, όπως παρακάτω:

  1. Ιάσων Ιωαννίδης.
  2. Σωτήρης Χατζηπεντίδης («Έφηβος Ποιητής»).
  3. Τίτος Μανάκας («Διμοτειανός»).
  4. Βασίλειος Σιναπίδης.
  5. Ευάγγελος Κωτσίου.

Ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ – Γνώση και Δράση» ευχαριστεί ολόψυχα όσους συνέδραμαν με κάθε τρόπο στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης και ιδιαίτερα όλους τους παρισταμένους που τίμησαν τους «Καστρινούς» ποιητές με την παρουσία τους και απόλαυσαν λαμπρά δείγματα της πολιτιστικής προσφοράς του τόπου μας.

1 2 3 4 5

www.kastropolites.gr

www.facebook.com/media/set/?set=a.10153237266954668.1073741866.29565239667&type=1

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here