Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τρώνε ψεκασμένα κρέατα στην Ξάνθη;

Τρώνε ψεκασμένα κρέατα στην Ξάνθη;

Σ

Κύριοι Εισαγγελείς… Ή διασπείρει ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ που τρομοκρατούν το καταναλωτικό κοινό το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ή λέει ΑΛΗΘΕΙΑ οπότε άμεσα θα πρέπει να επιληφθεί η Κτηνιατρική Υπηρεσία και η Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης!

Την προσοχή των καταναλωτών ενόψει των αγορών αμνοεριφίων του Πάσχα, εφιστά το Σωματείο Κρεοπωλών Ξάνθης με μια όμως πραγματικά πρωτοφανή ανακοίνωση, αφού αποκαλύπτει στους Ξανθιώτες καταναλωτές οτι όσοι αγοράζουν φθηνά κρέατα απο τα SUPER MARKET είναι…ψεκασμένα (!). Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου κυρίου Μπατζακίδη που δεν σφάζει στη σφαγεία Ξάνθης, αλλά προτιμάει κι αυτός τα εισαγόμενα (!) κρέατα, αφού τα πολυμάρκετ ψεκάσουν με αντιμικροβιακό ατμό, τα τοποθετούν σε σακούλες βάκουμ (vacuum), δηλαδή με κενό αέρος, μαζί με διάφορα μείγματα – φάρμακα    διατηρησιμότητα! Φυσικά μετά απο όλα αυτά, περιμένουμε να μας πουν την αλήθεια ΕΦΕΤ, Διεύθυνση Κτηνιατρικής Ξάνθης και Διεύθυνση Υγιεινής, προστατεύοντας την αλήθεια αλλά και τους καταναλωτές!

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή του το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ, αποκαλύπτει τα παρακάτω στο καταναλωτικό κοινό τη μέθοδο των ψεκασμένων αμνοεριφίων…»μακράς διαρκείας» που πωλούνται σε φθηνότερες τιμές.

«Αγαπητοί καταναλωτές.

Το Σωματείο Κρεοπωλών Ξάνθης αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση από τον θεσμικό του ρόλο να σας  ενημερώσει, αλλά ταυτοχρόνως και να σας προστατέψει, από τυχόν παραπλάνηση με το πρόσχημα της χαμηλής τιμής, είτε μέσω διαφημιστικών φυλλαδίων, είτε μέσω των τηλεοράσεων, για αμνοερίφια ενόψει των εορτών του Πάσχα, με τον τίτλο “νωπό ελληνικό” ή “φρέσκο” ή “του χασάπη” ή και άλλα διάφορα τεχνάσματα, με μοναδικό γνώμονα της χρήσης των όρων αυτών, να λειτουργήσουν ως κράχτης για την αγορά άλλων προϊόντων.

Οι τιμές που θα ακούσετε και τυχόν θα δείτε (4,99 ή 5,99 ή 6,99 ευρώ / κιλό),  δεν θα έχουν καμία μα καμία σχέση με την πραγματικότητα στην αγορά των φρεσκοσφαγμένων αμνοεριφίων.

Είναι γνωστό τοις πάσι, πλέον, ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης στην ποιοτική κατάταξη των αμνοεριφίων. Αυτός είναι και ο λόγος, που ο νομός Ξάνθης εξάγει έναν σημαντικό αριθμό και προς άλλες περιοχές της χώρας αλλά και στο εξωτερικό (βλ. Πάσχα Ιταλίας).

Τώρα, να εξηγήσουμε πώς είναι δυνατόν και πώς γίνεται εφικτό να υπάρχει τεράστια διαφορά τιμών στα αμνοερίφια που πωλούνται στα μεγάλα σημεία πώλησης (υπερκαταστήματα), από τα αρνάκια και κατσικάκια που κρέμονται στα τσιγκέλια των καταστημάτων των παραδοσιακών κρεοπωλών.

Υπάρχει, και δεν είναι μύθος πλέον, η τεχνική της “σφαγής αμνοεριφίων μακράς διάρκειας”· ναι, πολύ σωστά διαβάσατε· μακράς διάρκειας, και εξηγούμε: Σφάζονται, ας υποθέσουμε σήμερα, τα αμνοερίφια, και αφού τα ψεκάσουν με αντιμικροβιακό ατμό, τα τοποθετούν σε σακούλες βάκουμ (vacuum), δηλαδή με κενό αέρος, μαζί με διάφορα μείγματα – φάρμακα    διατηρησιμότητας. Εν συνεχεία τα εναποθέτουν σε στοίβες και ντάνες σε ειδικούς θαλάμους με θερμοκρασία συντήρησης -1,9 βαθμούς (καθώς το νερό κρυσταλώνει σε αυτή τη θερμοκρασία περίπου), χωρίς να παγώσουν εντελώς και καταψυχθούν…

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα επιτρεπτά όρια διατήρησης είναι από 60 έως 90 μέρες, δηλαδή 2-3 μήνες αγαπητοί καταναλωτές· σφάζονται δηλαδή σήμερα, και μπορούν να πωληθούν μετά από τρεις μήνες!

Οι παραδοσιακοί κρεοπώλες δεν έχουν ούτε τις εγκαταστάσεις αλλά ούτε και την υποδομή για μια τέτοια τεχνική σφαγής, διότι πολύ απλά εμείς μάθαμε να πουλάμε στους πελάτες μας φρέσκα, από επιλεγμένες εκτροφές του βουνού αλλά και του κάμπου, αρνάκια και κατσικάκια, από τους γνωστούς μας φίλους και συνεργάτες παραγωγούς, με τους οποίους συναλλασσόμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ».

http://maxitisthrakis.blogspot.gr/

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here