Αρχική ΕΛΛΑΔΑ «Τραγική η κατάσταση των αγροτών. Μετά την ανομβρία και την ξηρασία ήρθε...

«Τραγική η κατάσταση των αγροτών. Μετά την ανομβρία και την ξηρασία ήρθε να μας αποτελειώσει το πράσινο σκουλήκι στα βαμβάκια», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Μεταξάδων Δήμου Διδυμοτείχου Κώστας Σλαβούδης

Σ

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει την κατάσταση, που αντιμετωπίζουν οι αγρότες-βαμβακοπαραγωγοί του Βόρειου Έβρου ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Μεταξάδων Δήμου Διδυμοτείχου Κώστας Σλαβούδης, ο οποίος πολύ έγκαιρα σε συνεργασία με τους συναδέλφους του των δήμων Ορεστιάδας και Σουφλίου ήταν μεταξύ των πρωτεργατών για την ανάδειξη του προβλήματος των συνεπειών λόγω της ανομβρίας και της ξηρασίας, ενώ τώρα η πραγματικότητα είναι ακόμη ζοφερότερη, μ΄αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να αντιμετωπίζουν το φάσμα της υπερχρέωσης και της φτωχοποίησης τους. Τα όσα επισημαίνει και υπογραμμίζει ο κ. Σλαβούδης, θα πρέπει να ευαισθητοποιήσουν όλους τους τοπικούς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, ώστε το αίτημα της αποζημίωσης του αγροτικού κόσμου να φτάσει στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Η δήλωση του κ. Σλαβούδη έχει ως εξής: «Μετά την ανομβρία και την ξηρασία ήρθε να μας αποτελειώσει και το πράσινο σκουλήκι. Η κατάσταση των αγροτών είναι τραγική. Δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα έξοδα τους. Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας. Ακόμη και οι βαμβακοπαραγωγοί που ψέκασαν δύο και τρείς φορές δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Και με τόσους ψεκασμούς παντού σε όλα τα χωριά μας βρωμάει φάρμακο κι αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίσει για την αποζημίωση των παραγωγών. Κι αν χρειαστεί θα πρέπει να παρέμβει ακόμη κι ο πρωθυπουργός. Δεν πρέπει να ισχύσει το πλαφόν των 150 κιλών ανά στρέμμα και να μην υπάρξει κανένα θέμα στην καταβολή της συνδεδεμένης, που είναι γύρω στα 70 ευρώ ανά στρέμμα. Χωρίς αποζημιώσεις η φτωχοποίηση θα είναι διαδομένη για πολλούς αγρότες της περιοχής μας».

Παπαθανάκης Σταύρος

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here