Το χονδροειδέστατο ανέκδοτο στην ιστορία της παγκόσμιας κατασκοπίας: στρατιωτικοί κατάσκοποι με φόρμα...

Το χονδροειδέστατο ανέκδοτο στην ιστορία της παγκόσμιας κατασκοπίας: στρατιωτικοί κατάσκοποι με φόρμα παραλλαγής!

842
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σ

Όλες αυτές τις μέρες το έχουμε γράψει και το υποστηρίζουμε ότι οι δυο στρατιωτικοί μας έπεσαν σε ενέδρα με αντικειμενικό σκοπό τη σύλληψη και την απαγωγή τους! Αλλά ακόμη κι αν επιχειρήσουμε να κατανοήσουμε τη στάση των τουρκικών αρχών, προκύπτουν πολλά εύλογα και δυστυχώς αναπάντητα ερωτηματικά. Μπορούμε να πούμε ο καθένας την εκτίμησή του και να κάνει την όποια ερμηνεία και ανάλυση του συμβάντος, είτε από την ελληνική είτε από την τουρκική πλευρά, αλλά αντικειμενικά, ψυχρά και λογικά, είναι δυνατόν να μιλάνε για υπόθεση κατασκοπίας; Είναι δυνατόν να μιλάνε για κατασκόπους, όταν οι δυο στρατιωτικοί μας εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία, σύμφωνα με το ημερήσιο πρόγραμμα κατανομής των υπηρεσιών του σχηματισμού, στον οποίο υπηρετούν;

Όσο πιο γρήγορα λήξει αυτή η υπόθεση, τόσο καλύτερα για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις. Η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης δεν βοηθάει στην ειρηνική επίλυση των ελληνο-τουρκικών διαφορών, για τις οποίες μονόδρομος είναι το Διεθνές Δίκαιο.

Να μείνουμε, όμως, στην ταλαιπωρία των δυο στρατιωτικών, που συγκλονίζει όχι μόνο την τοπική αλλά την κοινή γνώμη της χώρας μας. Αυτό το συμβάν θα καταγραφεί ως το χονδροειδέστατο ανέκδοτο στην ιστορία της παγκόσμιας κατασκοπίας: στρατιωτικοί κατάσκοποι με φόρμα παραλλαγής!

Σταύρος Παπαθανάκης

Σ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ