Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Το ΑΚΚΕΛ ιδρυτικό μέλος σε πανευρωπαϊκή συμμαχία κομμάτων με το ιταλικό Κίνημα...

Το ΑΚΚΕΛ ιδρυτικό μέλος σε πανευρωπαϊκή συμμαχία κομμάτων με το ιταλικό Κίνημα Πέντε Αστέρων

Σ

Σε μία ιστορική συνάντηση και εκδήλωση στην Ρώμη στις 15 Φεβρουαρίου 2019 το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) σε συνεργασία με το ιταλικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) και τον ηγέτη του Luigi Di Maio, Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιταλίας, καθώς επίσης με κόμματα από την Φινλανδία, Πολωνία και Κροατία, έγιναν τα ιδρυτικά μέλη μιας πανευρωπαϊκής πολιτικής Συμμαχίας για τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Μάιο του 2019.

Εκτός από το ιταλικό Κίνημα 5 Αστέρων και το ελληνικό ΑΚΚΕΛ, τα άλλα 3 ιδρυτικά κόμματα σε αυτή τη συμμαχία είναι το κροατικό Zivi Zid (Ανθρώπινη Ασπίδα), το πολωνικό Kukiz 15 (που ίδρυσε ο καλλιτέχνης Paweł Kukiz) και το φινλανδικό Liike Nyt (Κίνημα Τώρα). Όπως στην Ιταλία σχηματίστηκε το «Πεντάστερο Κίνημα», έτσι και στην Ευρώπη αυτό το Κίνημα συνεργάστηκε για τον σχηματισμό μιας «Πεντάστερη Συμμαχίας», η οποία σύντομα θα αποκτήσει και περισσότερα «αστέρια».

 

Με πρωτοβουλία του Κινήματος 5 Αστέρων, το οποίο είναι ένα από τα κυβερνητικά κόμματα της Ιταλίας, άρχισαν οι διεργασίες από τα τέλη του 2018 ώστε να οδηγήσουν σε σχηματισμό πολιτικής Συμμαχίας κομμάτων από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία λειτουργία των οποίων θα είναι και ο σχηματισμός Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Το Κίνημα 5 Αστέρων είναι ήδη μέλος στην Ομάδα Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας (EFDD) και μαζί με το βρετανικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP) αποτελούν τα βασικά κόμματα της εν λόγω Ομάδας. Μετά από το Brexit όλες οι Ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναδιοργανώνονται και ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα από τις εκλογές.

Η Συμμαχία που ξεκίνησε στη Ρώμη δεν θα περιοριστεί φυσικά μόνο στα πλαίσια της Ομάδας που θα σχηματιστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους Ευρωβουλευτές των ιδρυτικών κομμάτων και όσων προσχωρήσουν στη συνέχεια. Το όνομα της νέας Ομάδας ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί και αυτό θα γίνει πριν από τις εκλογές.

Η δυναμική του ΑΚΚΕΛ και τα επιτεύγματα από την δράση του από το 2014 που ιδρύθηκε, αν και δεν είχε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση είτε στο Εθνικό είτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκτιμήθηκε και στο εξωτερικό από συνανθρώπους μας που μάχονται παρομοίως για τις πατρίδες τους για να τις προστατεύσουν από τη διαφθορά και την απάνθρωπη πολιτική που εκπορεύεται από τα μαύρα κέντρα συμφερόντων που επηρεάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν εξαπολύσει την οικονομική κρίση και προσπάθεια καταστροφής της ελληνικής κοινωνίας όπως ζούμε σήμερα.

Το ΑΚΚΕΛ δέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά να συμμετάσχει στις προσπάθειες δημιουργίας αυτής της πολιτικής Συμμαχίας διότι μεταξύ άλλων αυτό θα ενισχύσει το δυναμικό παρεμβάσεών του για να διορθώσει τις καταστροφές που έχει επιφέρει η μνημονιακή πολιτική τους αγρότες, κτηνοτρόφους και σε όλους τους επαγγελματίες στην πρωτογενή παραγωγή τροφίμων, όπως επίσης και να διορθώσει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό την καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας που επέφεραν αυτές οι ίδιες πολιτικές.

Το συντονισμό της δημιουργίας της Συμμαχίας τον είχε αναλάβει προσωπικά ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Fabio Massimo Castaldo, για λογαριασμό του ηγέτη του Κινήματος 5 Αστέρων Luigi Di Maio. Οφείλουμε να σημειώσουμε τον ισχυρό σύνδεσμο και των δύο με την Ελλάδα. Ο μεν Αντιπρόεδρος έχει σπουδάσει αρχαία ελληνικά (και δεν μπορούμε να μην κάνουμε τη σύγκριση με άλλους υποτιθέμενους “Έλληνες” οι οποίοι μισούν τη γλώσσα μας και προσπαθούν να την καταστρέψουν) ενώ ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός έχει βρεθεί στην Αθήνα την ημέρα του Δημοψηφίσματος πού είχε τα γενέθλιά του και πανηγύρισε μαζί με τον ελληνικό λαό τον θρίαμβο του 62%, τον οποίο όμως η τέταρτη Κατοχική κυβέρνηση (Τσίπρα-Καμμένου) πρόδωσε έπραξε ακριβώς τα αντίθετα από το δεσμευτικό αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος.

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα πλαίσια εκδήλωσης για την ανακοίνωση της δημιουργίας της Συμμαχίας, ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ κ. Ευάγγελος  (Βάκης) Τσιομπανίδης αναφέρθηκε στην ίδρυση και λειτουργία του κόμματος, την δράση του και τα προβλήματα τόσο των αγροτών όσο και της ελληνικής κοινωνίας όπως έχουν δημιουργηθεί από τα παράνομα και αντισυνταγματικά μνημόνια, τα οποία επέβαλαν στον ελληνικό λαό τα σκοτεινά συμφέροντα μέσα σε χώρες που αποτελούν μέλη τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του ΝΑΤΟ.

Ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα της ομιλίας του, η οποία είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=N_XgtEuQxb4 (Η Ομιλία του Βάκη Τσιομπανίδη στη Ρώμη -Βάκης Τσιομπανίδης Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ) σε διάφορα επίπεδα ανάλυσης εικόνας από τηλεοπτικής ποιότητας μέχρι και για κινητά τηλέφωνα:

 

  • Η θεμελιώδης θέση με οποία δημιουργήθηκε και λειτουργεί το κόμμα ΑΚΚΕΛ από τον Μάιο του 2014, είναι ότι η βασική παραγωγή τροφίμων αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα για την επιβίωση του λαού στη χώρα, καθώς και την οικονομική ανάπτυξη και την εθνική ανεξαρτησία.
  • Η εστίαση του κόμματος σε αυτόν τον τομέα δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι παραγνωρίζει ή αγνοεί όλα τα άλλα τα θέματα που εμπλέκονται στην διακυβέρνηση μιας χώρας και της Ε.Ε. και σχετίζονται με την κοινωνία της Ελλάδας και της Ευρώπης.
  • Όταν το 1981 η Ελλάδα έγινε μέλος της ΕΟΚ είχε 117% διατροφική αυτάρκεια, δηλαδή μπορούσε να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού και να εξάγει το 17% της παραγωγής. Σήμερα μετά από χρόνια παράνομων και αντισυνταγματικών Μνημονίων που επιβλήθηκαν από αντικοινωνικά συμφέροντα και με συκοφαντίες κατά της Ελλάδας και μετά από την αγνόηση του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος που καταδίκασε αυτά τα συμφέροντα και τα Μνημόνια σε ποσοστό 62%, η διατροφική αυτάρκεια έχει ισοπεδωθεί περίπου στο 30% από το 117% που ήταν.
  • Το σημερινό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα έχει κόμματα που εκπροσωπούν μόνο το 47% περίπου των πολιτών. Το υπόλοιπο περίπου 53% αποτελείται από όσους απείχαν της ψηφοφορίας, το λευκό και άκυρο και όσοι ψήφισαν κόμματα τα οποία δεν μπήκαν στο Κοινοβούλιο. Δηλαδή στη χώρα από την οποία γεννήθηκε η Δημοκρατία, η διαφθορά που έχει πλήξει τόσο την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και άλλες δυτικές δομές, έχει αφαιρέσει τη Δημοκρατία και στην καλύτερη περίπτωση η Ελλάδα διοικείται μέσω ενός ολιγαρχικού συστήματος όπου το κυβερνών κόμμα σήμερα τυπικά εκπροσωπεί λιγότερο από το μισό του 47%.
  • Το ΑΚΚΕΛ είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα και αυτό ταυτόχρονα τού δίνει τον χαρακτήρα του αντι-ΕυρωΕνωσιακού κόμματος, διότι από μόνος του ο φιλο-Ευρωπαϊσμός περιλαμβάνει την αντίθεση στην σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ανένδοτη μάχη για καθαρισμό της από τη διαφθορά που έχει φτάσει και στα ανώτερα επίπεδα διακυβέρνησης και στοχεύει να κατασκευάσει μία ανελεύθερη και αντιδημοκρατική ομοσπονδία, εξαφανίζοντας τις εθνικές κοινωνίες. Σήμερα γνήσιος και καθαρός φιλο-ευρωπαϊσμός (με την κοινωνική και ανθρωποκεντρική έννοια του Ελληνορωμαϊκού Πολιτισμού) είναι η μάχη κατά της σημερινής μορφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτή η μάχη δίνεται μέσα στην Ε.Ε. Οι συνειδητοί υποστηρικτές της Ε.Ε., με την σημερινή μορφή και λειτουργία της, ίσως να μην είναι μόνο αντι-Ευρωπαίοι, αλλά εχθροί της Ελευθερίας και Εθνικής Κυριαρχίας των κρατών-μελών.
  • Το ΑΚΚΕΛ έχει δράσει καταλυτικά δυναμικά και αποτελεσματικά για την συνεργασία της Ελλάδας με την Ρωσία και έχει καταδικάσει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, η οποία με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας επέβαλε εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΑΚΚΕΛ  υποστηρίζει ότι είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο, αν όχι παράνομο, συμφέροντα στις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιούν την Ευρώπη ως εργαλείο και όπλο εναντίον της Ρωσίας και αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως.
  • Το ΑΚΚΕΛ δεν αναγνωρίζει τη διαίρεση «Αριστερά και Δεξιά». Δεν μπορούμε να μιλάμε, ούτε να αξιολογούμε ούτε να εξετάζουμε πολιτικές, κοινωνικές και άλλες εξελίξεις και γεγονότα κάτω από το αριστερό-δεξιό πρίσμα. Αυτό μπορεί να συνέβαινε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αλλά αυτή τη στιγμή είναι ένα εργαλείο για τον διαχωρισμό της κοινωνίας και για να θέσουν τους πολίτες να πολεμούν ο ένας τον άλλον και όχι εναντίον εκείνων που δημιουργούν τα προβλήματα εναντίον τους, κλέβοντας την ελευθερία τους, την λαϊκή κυριαρχία και την εξουσία που κατέχουν. Το ΑΚΚΕΛ είναι ενωτικό κόμμα και όχι διχαστικό.

 

Τα πέντε ιδρυτικά κόμματα θα δημοσιεύσουν σύντομα το κοινό Μανιφέστο τους για τις 10 Δράσεις ώστε να αλλάξει η Ευρώπη και ο Luigi Di Maio ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρων θα υποστηρίξει προσωπικά την καμπάνια του κάθε κόμματος της Συμμαχίας που δημιουργήθηκε στην Ρώμη.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here