Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ Την αγωνία τους εκφράζουν Μουσουλμάνοι του τέρμα Άβαντος

Την αγωνία τους εκφράζουν Μουσουλμάνοι του τέρμα Άβαντος

Σ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ‘’ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ <<ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ>> ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΜΕ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ’’ 

Ταχ. διεύθυνση – Άβαντος 20                   Αλεξανδρούπολη 02/4/2020

H χώρα μας όπως και όλος ο πλανήτης περνάει μια ιστορική δοκιμασία στην οποία αντιστέκεται η ανθρωπότητα με την αυταπάρνηση των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας. Τους ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

Έχοντας πλήρη αίσθηση της κρισιμότητας θεωρούμε εγκληματική ανευθυνότητα και καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια μικροπολιτικής αυτό το διάστημα. Για αυτό το λόγο ξεκαθαρίζουμε πως αισθανόμαστε ως χρέος να επισημάνουμε κάποια πράγματα πιστεύοντας πως αυτό μπορεί να συνεισφέρει στην καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος και δεν έχουμε καμία άλλη επιδίωξη.

Πιστεύουμε πως περιοχές όπως η Τέρμα Άβαντος που χαρακτηρίζονται από την έλλειψη υποδομών και είναι παραμελημένες διαχρονικά, αντιμετωπίζουν μια σειρά από προβλήματα για τα οποία ευθύνη έχουμε όλοι. Περιοχές όπου μεγάλο μέρος των κατοίκων είναι αναλφάβητοι και ζουν στα όρια της φτώχειας, έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην ενημέρωση, παρουσιάζουν παραβατικές συμπεριφορές, κακή νοοτροπία σε πιο απλά πράγματα από μια πανδημία και γενικότερα περιοχές που είναι υποβαθμισμένες χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση. Νομίζουμε πως η ιδιαίτερη μεταχείριση σε τέτοιες περιοχές με σχέδιο, υπομονή, προγραμματισμό και συνεργασίες απαιτείται ακόμη και σε καιρούς ηρεμίας για το κοινό καλό πόσο μάλλον τώρα που αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο μιας πανδημίας.

Απευθυνόμαστε σε κάθε αρμόδιο και ζητάμε να αξιολογήσουν τη κατάσταση και αν κρίνουν σκόπιμο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. Χωρίς να κάνουμε τους ειδικούς μετά από συζητήσεις που κάνουμε με τους κατοίκους σκεφτόμαστε πως χρειάζεται να γίνουν στη περιοχή απολυμάνσεις, προσεκτική ενημέρωση ίσως και κάποια προληπτικά τεστ.

Οι κάτοικοι στη περιοχή της Τέρμα Άβαντος είναι Έλληνες φορολογούμενοι και αν πρέπει να έχει κάποια ταμπέλα η όποια προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι από τη πολιτεία προς Δημότες Αλεξανδρούπολης.

Ευχόμαστε αυτή η φωνή αγωνίας που εκφράζουμε να αποδειχτεί άστοχη και είναι η πρώτη φορά που ευχόμαστε να μην δικαιωθούμε.

                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                        Δαγλή Γιασάρ

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here