Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Τζακ ο Αντεροβγάλτης(Jack the Ripper), ο φόβος και ο τρόμος του Λονδίνου...

Τζακ ο Αντεροβγάλτης(Jack the Ripper), ο φόβος και ο τρόμος του Λονδίνου τέλη του 19ου αιώνα, ένα ανεξιχνίαστο μυστήριο στα αγγλικά αστυνομικά χρονικά, ο πιο διάσημος δολοφόνος στην παγκόσμια ιστορία της εγκληματολογίας

371
0
Σ

Τον Αύγουστο του 1888, πριν 130 χρόνια, μια σειρά αιματηρών εγκλημάτων, που θα ξεσπάσουν στο Λονδίνο, γεμίζουν με φόβο και τρόμο τους κατοίκους της πόλης.

Τα θύματα αυτού του ολοφάνερα σχιζοφρενούς είναι πάντα πόρνες και δολοφονούνται με τον ίδιο επαναλαμβανόμενο τρόπο. Ο δολοφόνος δεν θα συλληφθεί ποτέ και γίνεται διάσημος στην παγκόσμια ιστορία της εγκληματολογίας ως «Τζακ ο Αντεροβγάλτης»(Jack the Ripper).

Οι λεπτομέρειες των εκθέσεων των δολοφονιών είναι ανατριχιαστικές. Όλα τα θύματα είναι βάρβαρα κατακρεουργημένα.

Ο μυστηριώδης παρανοϊκός αρχίζει τη σειρά των εγκλημάτων του με τη δολοφονία της Μάριαν Μίτσελς, την οποία φωνάζουν «Πόλυ», μια φτωχή πόρνη στο προάστιο του Λονδίνου, το Γουαϊτσάπελ. Κατόπιν ακολουθεί ο φόνος της Αν Τσάπμαν, μιας ηλικιωμένης ζωηρής χήρας.

Λίγες μέρες μετά την ανεύρεση του πτώματος φτάνει στο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένα γράμμα με την υπογραφή του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Ακολουθούν κι άλλες φρικιαστικές επιστολές που σχεδόν όλες τους στην ουσία αποτελούν αναγγελίες εκτελέσεων. Τα γράμματα δημοσιεύονται σ’ όλες τις εφημερίδες και προκαλούν την ανασφάλεια και την αγανάκτηση του πληθυσμού. Στους δρόμους πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις, στις οποίες στηλιτεύεται η ανικανότητα της αστυνομίας. Ενώ αυστηρή κριτική ασκείται και στον υπουργό Εσωτερικών.

Η Σκότλαντ Γιάρντ κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της γι’ αυτή την υπόθεση. Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται και επικεντρώνονται στη μικρή περιοχή του Γουαϊτσάπελ, δεν φαίνονται αρκετά για να αποτρέψουν ακόμη και στα όρια του τη συνέχιση των δολοφονιών. Κι ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ακολουθούν άλλοι δύο φόνοι. Σε ένα νέο γράμμα του ο «Τζακ» λυπάται, γιατί ενοχλήθηκε και δεν μπόρεσε να κόψει τα αυτιά των θυμάτων του για να τα στείλει στην αστυνομία.

Άπειρες είναι οι φήμες που αρχίζουν να κυκλοφορούν για την πιθανή ταυτότητα του φονιά και η πολεμική κατά της αστυνομίας διογκώνεται συνεχώς. Κανένας δεν είναι σε θέση να δώσει χρήσιμες πληροφορίες. Σε κανέναν δεν θα υποπέσει κάποια κραυγή ή κάποιος θόρυβος. Παρόλα αυτά εμφανίζονται διάφοροι μάρτυρες για να καταθέσουν σε βάρος κάποιων άλλων, που τελικά αποδεικνύεται ότι βρίσκονταν πολύ μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.

Κι όταν η υστερία της κοινής γνώμης γνωρίζει την αποκορύφωσή της, ο αρχηγός της αστυνομίας αναγκάζεται σε παραίτηση. Ακόμη και η βασίλισσα Βκτώρια επεμβαίνει για να επιταχύνει τη διαλεύκανση των φρικιαστικών φόνων.

Χωρίς κάποιο σαφή λόγο τελειώνει εντελώς ξαφνικά η σειρά των εγκλημάτων. Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης δεν δίνει κανένα σημείο ζωής. Η αληθινή ταυτότητα του θα μείνει ως τις μέρες μας ‘ένα ανεξιχνίαστο μυστήριο.

Παπαθανάκης Σταύρος

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here