Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τζίβρε Ένας θρύλος……….

Τζίβρε Ένας θρύλος……….

Σ

 

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Κοινωνική Δημιουργηκότητα”, στην οποία βρίσκεται αφανώς και η κα Μαρέβα Μητσοτάκη, σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέλαβε “δράση” στο Σουφλί.

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ έχει εκμισθώσει μέρος του  ιστορικού κτηρίου του Τζίβρε με 210 ευρώ μηνιαίως!!!!... Σήμερα δικαιώνονται όσοι υποστηρίζουν ότι με την κίνηση αυτή, παραχωρήθηκε η ιστορία του Σουφλίου σε μια  άγνωστη και χωρίς δραστηριότητα Αθηναϊκή εταιρία , η οποία έχει μετόχους τα αδέρφια Κολοτούρα , συνεργάτες της κας Μητσοτάκη. Παραθέτουμε το δελτίο τύπου της εταιρίας για την έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει στο Τζίβρε.

Τζίβρε  Ένας θρύλος

Στο πλαίσιο της δημιουργίας και υποστήριξης πολιτιστικών δράσεων που σχετίζονται με το Σουφλί αλλά και της ανάδειξης και προβολής της μνήμης και της ιστορίας που φέρει το Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε, η Κοινωνική Δημιουργικότητα εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας ‘Τζίβρε ένας Θρύλος’ που θα πραγματοποιηθεί  στο χώρο του Βιομηχανικού Συγκροτήματος Τζίβρε στο Σουφλί την Τρίτη 4 Ιουλίου, ώρα 18:00.

Στην έκθεση, αναβιώνεται ο πλούσιος κόσμος του μεταξιού που από το 1903 άρχιζε να ακμάζει στο Βιομηχανικό συγκρότημα Τζίβρε και την ανώνυμη εταιρεία Ευτέρπη. Το Σουφλιώτικο μετάξι της εταιρείας Τζίβρε έγινε γνωστό στα πέρατα του κόσμου με περίτρανο παράδειγμα τη Λυών της Γαλλίας. Αναμνήσεις της ακμής, της εργασίας στο αναπηνιστήριο, στη μεταξοκάμαρα, αναμνήσεις της εποχής κρίσης της μεταξένιας ίνας αποτυπώνονται σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Φωτογραφίες βγαλμένες από τα χρονοντούλαπα των μετεξεργατριών που συνθέτουν την έκθεση Τζίβρε ένας Θρύλος.

 

 

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here