Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ «Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία!»

«Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία!»

Σ

Η ELPEN αποκλειστικός χορηγός Εκπαιδευτικού Προγράμματος Πρώτων Βοηθειών, σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

 

Η πρώτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει επισκέψεις σε Δημοτικά σχολεία σε νησιά του Αιγαίου και σε χωριά της Θράκης και των Ιωαννίνων

 

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου, με πρώτο σταθμό  το ορεινό χωριό Απείρανθος της Νάξου, το «Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία!»με αποκλειστικό χορηγό τηνELPEN, σε συνεργασία με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Πρόκειται για ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών σε Δημοτικά σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες ή δύσβατες περιοχές της Ελλάδας, το οποίο εντάσσεταιστο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ELPEN για το 2015. Τη διοργάνωση του προγράμματος αναλαμβάνει η Άγονη Γραμμή Γόνιμη ενώ πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.) και τους ειδικά εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους νοσηλευτές του.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμαπεριλαμβάνει, σε πρώτη φάση, επίσκεψη σε 25 σχολεία σενησιά του Αιγαίου και σε απομακρυσμένα χωριά των Νομών Έβρουκαι Ιωαννίνωνόπως Κυπρίνος, Νέα Βύσσα, Καστανιές, Ρίζια, Ορεστιάδα, Λεπτή, Λογγάδες, Φέρες, Θάσος, Ικαρία,Σαμοθράκη κ.α.

 

Στόχος είναι ηισότιμη πρόσβαση των μαθητών του Δημοτικούσεγνώσειςπου άπτονται τωνβασικών αρχών των Πρώτων Βοηθειών, ώστε τα παιδιά να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίζουνέκτακτα περιστατικά και να συμβάλλουν στην ασφάλειατων φίλων, των συμμαθητών ή ακόμα και των μελών της οικογένειάς τους. Στο πλαίσιο της χορηγίας της ELPEN, κάθε σχολείο θα λάβει ένα πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο – κουτί Πρώτων Βοηθειών καθώς και ένα βιβλίο Πρώτων Βοηθειών(Π.Β.)του Τομέα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ., εναρμονισμένο με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες παροχής Π.Β. και με επεξηγηματικές φωτογραφίες για μη εξειδικευμένο κοινό.

 

Οι μαθητέςτης Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού,θα παρακολουθούνένα δίωρο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών απότους νοσηλευτές τουΕλληνικούΕρυθρού Σταυρού. Τα παιδιά μέσω σύγχρονης, διαδραστικής διδασκαλίας και συμμετοχής τους, θα μάθουν να αξιολογούν σωστά ένα ατύχημα, την κατάσταση υγείας του ασθενούς αλλά και τη σωστή σειρά των βημάτων που πρέπει να ακολουθήσουν για την ασφαλή και αποτελεσματική παροχή Πρώτων Βοηθειών. Κι ακόμα, να αναγνωρίζουν μια διάσειση και ποια είναι η πρώτη βοήθεια που πρέπει να παρέχουν σε μια τέτοια περίπτωση, να περιποιούνται τραύματα και να σταματούν μια εξωτερική αιμορραγία ή μια αιμορραγία από τη μύτη, να αποφεύγουν ένα έγκαυμα ή να βοηθούν σε περίπτωση εγκαύματος, να αντιμετωπίζουν επιτυχώς ένα ξένο σώμα στον λάρυγγα αλλά και μια λιποθυμία. Επίσης, τα παιδιά θα μάθουν ποια είναι τα απαραίτητα υλικά που πρέπει να περιέχει ένα πλήρες Φαρμακείο – κουτί Πρώτων Βοηθειών και πώς να τα χρησιμοποιούν σε κάθε περίπτωση.

 

«Η ELPEN γιορτάζοντας φέτος 50 χρόνιαπροσφοράς στον άνθρωπο, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ταξιδεύει μακριά από τις μεγάλες πόλεις,γιαναγνωρίσει από κοντά και να προσφέρει σεπαιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχέςκαι δεν τυγχάνουν ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε θέματα εκπαίδευσης ή άλλων ερεθισμάτων» σημείωσε ο Διευθυντής ΑνθρωπίνουΔυναμικού& Εταιρικής Επικοινωνίας της ELPEN κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, προσθέτοντας, «Το ταξίδιμόλις άρχισε και σκοπεύουμε ναπροσεγγίσουμε όσα το δυνατόν περισσότερα σχολεία και χωριά στο επόμενο χρονικό διάστημα.‘Το ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία!’ είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα πουπροάγει 3 νευραλγικούς τομείς, την υγεία, την εκπαίδευση και την ισότητα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ‘συνταξιδιώτες’ μας στην προσπάθεια αυτή είναι φορείς όπως η Άγονη Γραμμή Γόνιμη και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινή ευαισθησία και φιλοσοφία προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.»

 

 

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here