Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Συνάντηση σωματείου Εκκίνηση με την επιτροπή του «Ελλάδα 2021»

Συνάντηση σωματείου Εκκίνηση με την επιτροπή του «Ελλάδα 2021»

13
0
Σ

Ο εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος του πολιτιστικού σωματείου Εκκίνηση Καλογνωμάς Δημήτριος κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκη Ιωάννη παραβρέθηκε στην επίσημη παρουσίαση των προτάσεων με την Πρόεδρο κα Γιάννα ΑγγελοπούλουΔασκαλάκη και τον γενικό διευθυντή της Επιτροπής, κ. Αθανάσιο Κανταρτζή καθώς και με την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος ιστορίας και εθνολογίας ΔΠΘ, μέλος της Επιτροπής κα Ελπίδα Βόγλη.

Έγινε παρουσίαση της πρότασης που έχει καταθέσει το σωματείο Εκκίνηση ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του «Ελλάδα 2021» και αφορά στη Δημιουργία/παραγωγή κινηματογραφικής ιστορικής ταινίας με θέμα τον ξεσηκωμό και την συμμετοχή της νήσου Σαμοθράκης, αλλά και της υπόλοιπης Θράκης, στην ελληνική επανάσταση του 1821 και στην παράλληλη ιστορία των πέντε νεομαρτύρων εκ Σαμοθράκης.

Η κυρία Αγγελοπούλου  έδειξε έκδηλο ενδιαφέρον, αφιερώνοντας παραπάνω του προβλεπόμενου χρόνου στον εκπρόσωπο του σωματείου κ. Καλογνωμά, ο οποίος ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια την επιτροπή για το εγχείρημά μας  και απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Ο κ. Καλογνωμάς επεσήμανε τη διττή  βαρύτητα του εγχειρήματος και πιο συγκεκριμένα: 

α) την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής μας, ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και 

β) τη διαφύλαξη της ιστορίας και την τουριστική προβολή της περιοχής

Η κα Αγγελοπούλου τόνισε πως η πρόταση του σωματείου Εκκίνηση, είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή.

Για το πολιτιστικό σωματείο Εκκίνηση 

   Ο Πρόεδρος 

Στεργίου Σάββας 

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here