Αρχική ΚΕΝΤΡΙΚΗ «Συνάντηση μεταξύ του Προέδρου – Δ/ντος Συμβούλου ΟΛΑ Α.Ε. και του Αντιπεριφερειάρχη...

«Συνάντηση μεταξύ του Προέδρου – Δ/ντος Συμβούλου ΟΛΑ Α.Ε. και του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου» – Επιβεβαιώθηκε η κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης

Σ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, συνάντηση μεταξύ του Πρόεδρου και Δ/ντος Συμβούλου του ΟΛΑ κ. Χρήστου Δούκα με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Έβρου της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Δημήτρη Πέτροβιτς.

Στη συζήτηση που έγινε. ο. κ. Δούκας ενημέρωσε τον κ. Πέτροβιτς για τη σπουδαιότητα που έχει τόσο για τον λιμένα Αλεξανδρούπολης όσο και για την ανάπτυξη της περιοχής, η υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης αρχικά με τον λιμένα της Damietta και στη συνέχεια με τους λιμένες του Port Said και της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Στη συνέχεια ενημέρωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τις προτεραιότητες που έχει θέσει το νέο Δ.Σ. της ΟΛΑ Α.Ε. για τον λιμένα της πόλης, σχετικά με τις ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό αλλά και τις νέες δραστηριότητες που φιλοδοξεί για να αναδείξει το λιμάνι ως πόλο ανάπτυξης, με στόχο την αύξηση του εμπορευματικού φορτίου και την προσέλκυση επισκεπτών από την θάλασσα.

Ο κ. Πέτροβιτς τόνισε ότι προτεραιότητα και δέσμευση της Περιφέρειας είναι να συμβάλει με κάθε πρόσφορο τρόπο στην ανάδειξη του λιμένα σε ένα μοχλό τοπικής ανάπτυξης και ευχήθηκε η συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου να είναι συνεχής και αδιάλειπτη.

Επόμενο βήμα αποτελεί η συνάντηση του κ. Δούκα και του κ. Πέτροβιτς με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Γιώργο Παυλίδη τις επόμενες ημέρες.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here