Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Συνάντηση Αχμέτ Ιλχάν με το Μητροπολίτη Κομοτηνής

Συνάντηση Αχμέτ Ιλχάν με το Μητροπολίτη Κομοτηνής

Σ

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμωνα συναντήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης από το «Ποτάμι», Ιλχάν Αχμέτ, προκειμένου να του καταθέσει τις σκέψεις του για το Προσφυγικό, αναγνωρίζοντας παράλληλα τον ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε αυτό το μέγιστο ζήτημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο δράμα των προσφύγων που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Μουσουλμάνοι, επισημαίνοντας ότι «η φτώχεια, η προσφυγιά, η κοινωνική αδικία δεν γνωρίζουν χρώμα, θρησκεία ή καταγωγή», σημειώνοντας την θετική συμβολή της Εκκλησίας στην περίθαλψη και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους Πρόσφυγες στα σημεία όπου φθάνουν, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου.

Παράλληλα, ο βουλευτής Ροδόπης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής τις κοινοβουλευτικές του πρωτοβουλίες κατά το διατρέξαν διάστημα από την εκλογή του, που έχουν να κάνουν με τα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής καθώς και με την προώθηση των αιτημάτων διαφόρων κοινωνικών ομάδων και φορέων της Ροδόπης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ενημέρωσε τον κ.κ. Παντελεήμωνα και για τις θέσεις του στα ειδικότερα ζητήματα της Μειονότητας.

Ο βουλευτής Ροδόπης άκουσε με ικανοποίηση τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής να του αναφέρει για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας της τοπικής εκκλησίας που προσφέρεται σε όλες ανεξαιρέτως τις πάσχουσες πληθυσμιακές ομάδες της περιοχής καθώς και για τον υπό έκδοση τόμο της τοπικής Μητροπόλεως που θα περιλαμβάνει την καταγραφή όλων των θρησκευτικών μνημείων της Ροδόπης.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here