Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Συμφωνεί ο κ. Μέτιος με την εξαίρεση της Αν.Μακεδονίας από τη Διακομματική...

Συμφωνεί ο κ. Μέτιος με την εξαίρεση της Αν.Μακεδονίας από τη Διακομματική Επιτροπή της βουλής;

Σ

Η σύσταση της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης συστάθηκε μετά από πρόταση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη . ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζήτησαν να συμπεριληφθεί και η Ανατολική Μακεδονία η οποία ανήκει διοικητικά στην ίδια περιφέρεια, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό .

Να θυμίσουμε ότι ανάλογη επιτροπή είχε συσταθεί και επί εποχής πατρός Μητσιτάκη η οποία παρέδωσε το πόρισμα της στις 14 Φεβρουαρίου του 1992 , φυσικά εκείνο το πόρισμα έγινε “κίτρινο γράμμα” στο συρτάρι , αφού ποτέ δεν αξιοποιήθηκε . Τότε όμως δεν υπήρχε η σημερινή διοικητική διαίρεση σε περιφέρειες, όπως είναι σήμερα , αλλά σε νομαρχίες και δεν υπήρχε ζήτημα “διάσπασης” της περιφέρειας .

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση με την απόφαση της αυτή εντείνει τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες κάτι που η διοίκηση και όλες οι παρατάξεις της περιφέρειας ΑΜΘ, οφείλουν να τις αντιμετωπίσουν .

Η “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” με επικεφαλής τον Κώστα Κατσιμίγα πήρε θέση (ΕΔΩ ) και εκδήλωσε με σαφήνεια την αντίθεση της στην εξαίρεση της Καβάλας και της Δράμας.

Ο εκλεκτός του κ. Μητσοτάκη , περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μέτιος , θα πάρει θέση ; συμφωνεί με την διάσπαση της περιφέρειας ; Θα δεχθεί να εκτελέσει προγράμματα στην περιφέρεια του που θα έχουν εκτός δύο νομούς του;

Φυσικά θέση πρέπει να πάρουν και οι άλλες παρατάξεις, με πρώτη αυτήν της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Τοψίδη. Είναι πολύ σημαντικό πολιτικό ζήτημα για το οποίο δεν επιτρέπεται η σιωπή κανενός .

Σ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Την Ντόρα θα συνοδεύουν οι βουλευτές , ο περιφερειάρχης κ.λ.π , θα φωτογραφηθούν μαζί της και θα δηλώσουν την τεράστια αγάπη της οικογένειας Μητσοτάκη και της ΝΔ για τον τόπο μας. Βεβαίως ο κ. Μέτιος δεν έχει απαντήσει ακόμη στο ερώτημα που του έχουμε θέσει στις 20 Αυγούστου, εάν συμφωνεί με τον θεσμικό ακρωτηριασμό της περιφέρειας, με την εξαίρεση της Ανατολικής Μακεδονίας από την διακομματική επιτροπή (Δείτε Εδώ) […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here