Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Στην Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, για την Εθνική Εορτή...

Στην Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

Σ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη.

Ο ΥΦΕΘΑ  το πρωί παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου. Στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Δόμνας Βιζβίζη και στη μνήμη των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας και ακολούθως παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Ο κ. Τόσκας,  θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί Μονάδες και Σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς στη Θράκη.

Μετά το πέρας της παρέλασης διατύπωσε την παρακάτω δήλωση:

«Tιμούμε σήμερα αυτούς που έπεσαν για την ελευθερία αυτού του τόπου.  Τιμούμε τους αγώνες που οδήγησαν στην Επανάσταση του 1821 και στην ελευθερία και στην ανεξαρτησία της χώρας μας. Αυτήν την στιγμή, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, δίνεται η μάχη. Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη στο εξωτερικό και διαπραγματεύεται για να πετύχει καλύτερους όρους και καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη της χώρας και  για τον Ελληνικό Λαό και κυρίως τη νέα γενιά.

Η χώρα μας βρίσκεται σε μία περιοχή γενικότερης αστάθειας  πλην όμως είναι όαση σταθερότητας  και γι αυτό θα πρέπει να ενδυναμωθεί,  έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις  απειλές και τους κινδύνους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται  την ασφάλεια και την προστασία της χώρας μας  και ειδικά αυτού του τόπου σε αυτήν την ακριτική περιοχή . Και είναι ακριβώς αυτή η ώρα που χρειάζεται  η μεγαλύτερη λαϊκή ενότητα, η μεγαλύτερη ομοψυχία, προκειμένου να περάσουμε τις δυσκολίες  και να μπορέσουμε να μπούμε σε καλύτερους δρόμους  για την ευημερία του τόπου και του λαού μας».

Ερωτηθείς σχετικά με τις μεταθέσεις  στρατευσίμων και στρατιωτικών προς την παραμεθόριο, ο κ. ΥΦΕΘΑ είπε ότι «Θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η παρουσία στην ακριτική αυτή περιοχή όπως και στις άλλες ακριτικές περιοχές –μιλάω για Θράκη και νησιά Ανατολικού Αιγαίου. Και θα ενισχυθεί τόσο, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως  η δυναμική που υπάρχει. Για να διασφαλιστεί στη συνέχεια η ακεραιότητα του τόπου».

Δημοσιογράφος: -Αυτό όμως δεν δημιουργεί κενά σε άλλες μονάδες;

Ν.Τόσκας: «Υπάρχουν προτεραιότητες σε όλα τα θέματα και η προτεραιότητα της αμυντικής μας προσπάθειας είναι στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

DSC_0046

DSC_0026

DSC_0039

8

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here