Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Σταύρος Κιορογλανίδης, καλλιεργητής καρυδιών στο Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας με στόχο τις εξαγωγές...

Σταύρος Κιορογλανίδης, καλλιεργητής καρυδιών στο Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας με στόχο τις εξαγωγές στις αραβικές χώρες!

Σ

Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η συνάντησή μου με τον Σταύρο Κιορογλανίδη στην αυλή του σπιτιού του παππού του κυρ-Γιάννη Ψειράκη, που ήταν ένας από τους παλιούς παραδοσιακούς επαγγελματίες του χωριού και επί χρόνια λειτουργούσε το μοναδικό τυροκομείο στο Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας.  Το δικό του μεράκι για τα προϊόντα της γης και του τόπου πήραν τα δυο εγγόνια του, ο Μάριος και ο Σταύρος Κιορογλανίδης, παιδιά της Ουρανίας Ψειράκη, που ζει στην Αλεξανδρούπολη. Τα δυο αδέλφια αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τα κτήματα του παππού τους για την καλλιέργεια καρυδιών. Όπως μου είπε ο Σταύρος, πρόκειται για μια ποικιλία καρυδιάς με προοπτική την παραγωγή καρυδιών με καλές προϋποθέσεις για την εξαγωγή τους στις αραβικές χώρες. Να, λοιπόν, που σε λίγα χρόνια θα μιλάνε για τα καρύδια του Σπηλαίου στο Ντουμπάι!

Την ίδια αγάπη για νέα πράγματα και τη σχέση με την ύπαιθρο μοιράζεται με τον Σταύρο και η γυναίκα του Βαρβάρα Μουζάκη, που από την Αθήνα βρέθηκε για λίγες μέρες στο χωριό, όπου ο Σταύρος έπρεπε να φροντίσει το κτήμα με τις καρυδιές. Μαζί του και ο λίγων μηνών γιος τους, ο Γιαννάκης, που σίγουρα από τον αείμνηστο δασάρχη Γιάννη Κιορογλανίδη και τον αγρότη και πολυεπαγγελματία Γιάννη Ψειράκη θα κληρονομήσει μια δυνατή και βαθιά σχέση με τη υπαίθρου.

Ο Σταύρος και η Βαρβάρα μας χάρισαν μια δυνατή εικόνα αισιοδοξίας και ίσως το παράδειγμά τους να το ακολουθήσουν και άλλοι νέοι άνθρωποι αξιοποιώντας τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που υπάρχουν στον τόπο μας!

Παπαθανάκης Σταύρος

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here