Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Στέλνουν ειδοποιητήρια για πρόστιμα του 2014 – Ανακοίνωση του συλλόγου φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης

Στέλνουν ειδοποιητήρια για πρόστιμα του 2014 – Ανακοίνωση του συλλόγου φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης

Σ


Δελτίο Τύπου 

Τον τελευταίο μηνά   και από το 2016 σε άλλες Περιοχές  της Ελλάδος, επιχειρήσεις  και φορολογούμενοι με επαγγελματική δραστηριότητα,  παραλαμβάνουν ειδοποιητήρια με πρόστιμα από 100 έως 400 ευρώ για το φορολογικό έτος 2014 . Τα πρόστιμα αυτά αφορούν  εκπρόθεσμες υποβολές «Καταστάσεων Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών» (ΜΥΦ), των οποίων οι υποβολές ολοκληρώθηκαν την  20 Ιανουαρίου 2016 μετά από πολυάριθμες παρατάσεις  .  Υπήρξε μετά την λήξη της υποβολής διαβεβαίωση που κοινοποιήθηκε χωρίς να διαψεύθει   «σιωπηρής παράτασης»  η οποία δεν επικυρώθηκε με απόφαση .

Από του τοπικούς συλλόγους Λογιστών  κάθε νομού αλλά και τους εκπροσώπους  των φορέων μας υπήρξαν έγγραφες διαμαρτυρίες χωρίς αποτέλεσμα  Η υποβολή ενστάσεων ( Ενδικοφανή  προσφυγές )    κατά αυτών των προστίμων   είχαν θετικό αποτέλεσμα με διαγραφή  πολλών από αυτά  .

Ενημερώνουμε τους φορολογούμενους  ότι κατά την πρώτηδιαδηκασία  αποστολής  των  «Καταστάσεων Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών» του έτους 2014 η ίδια η εφαρμογή είχε αδυναμίες  λειτουργίας στην υποβολή και με παρατάσεις  έφτασε η λήξη της ένα έτος μετά ( 20/1/2016 ) . Παρά τις διαβεβαιώσεις περί σιωπηρής παράτασης , την  τεχνική  αδυναμία  υποβολής της των καταστάσεων αυτών , τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργείου  για μη επιβολή πρόστιμων ( λήξης του χρόνου παραγραφής τους  31/12/2020 ) τελικά αποστέλλονται ειδοποιητήρια προστίμων .

Η  άρνηση των αρμόδιων φορέων από 2016 έως και σήμερα  να λύσουν το πρόβλημα αυτό   επιβαρύνει  με άδικο κόστος τις επιχειρήσεις για  «ηλεκτρονικές υποβολές πληροφοριακού χαρακτήρα»  και μόνο.  

Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΠαύλου Θεόδωρος
Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here