Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Σπείρα που δρούσε κοντά στα τελωνεία του Παζάρ-κουλέ και του Καπί-κουλε «ξάφριζε»...

Σπείρα που δρούσε κοντά στα τελωνεία του Παζάρ-κουλέ και του Καπί-κουλε «ξάφριζε» ανύποπτους Έλληνες, και όχι μόνο, τουρίστες

Σ

Θύμα σπείρας που «ξάφριζε» κανονικά ανύποπτους Έλληνες, και όχι μόνο, τουρίστες και δρούσε κοντά στα τελωνεία του Παζάρ-κουλε και του Καπί-κουλε, έπεσε ο συμπατριώτης μας Στέλιος Κεσκινίδης, από το Νέο Χειμώνιο Ορεστιάδας, τον προσπάθησαν να τον εξαπατήσουν, επιχειρώντας να του αποσπάσουν 150 ευρώ, με την αιτιολογία της υπερβολικής ταχύτητας και για το ότι δεν είχε βάλει της ζώνη ασφαλείας, για να περιοριστούν τελικά στα 20 ευρώ! «Μόλις τους είπα ότι θα τηλεφωνήσω σε φίλο μου στο Κάραγατς, αμέσως μου είπαν ότι πρέπει να συνεχίσω την πορεία μου», θα μου πει ο ίδιος, όταν με αναζήτησε για μου πει για το πάθημά του!

Το θέμα του απασχόλησε τον τύπο της γειτονικής Αδριανούπολης κα μάλιστα η εφημερίδα GUNDEM το έχει και πρωτοσέλιδο στο φύλλο της 19ης Φεβρουαρίου 2018.Μ ε τίτλο του δημοσιεύματος «Σ’ αυτή τη ληστεία πείτε ΣΤΟΠ», η εφημερίδα στην πρώτη σελίδα της γράφει: «Άτομα άγνωστης ταυτότητας, που και παλαιότερα ζητούσαν χρήματα από βούλγαρους τουρίστες, ποινή ή δωρεά, αυτή τη φορά παίρνουν χρήματα από έλληνες τουρίστες σαν πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα. Με το ποσό να κυμαίνεται από 150 έως 20 ευρώ, στη θέση της απόδειξης, τα μέλη του δικτύου δίνουν στους εξαπατηθέντες τουρίστες μια τουρκική σημαία, που στα χαρτοπωλεία πωλείται για 10 λεπτά. Τα θύματα νομίζουν πως αυτοί που τους σταματούν, είναι αστυνομικοί ή υπάλληλοι κάποιου άλλου επίσημου θεσμού». Στο τέλος του ρεπορτάζ «ζητείται από τις δυνάμεις ασφαλείας του τελωνείου να πάρουν μέτρα, για να μην πέφτουν θύματα οι τουρίστες που έρχονται στη χώρα».

Το περιστατικό δεν θα πρέπει να θεωρείται ως ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά ως μια μηχανή εξαπάτησης των ελλήνων και ξένων επισκεπτών, που έχει παρελθόν τουλάχιστον πενταετίας! Μας είχαν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά, με σαφώς μικρότερα ποσά, που όταν μας αναφέρθηκαν, τα αντιμετωπίσαμε ως συγκυριακά γεγονότα. Δυστυχώς, διαψευστήκαμε.

Γίνεται σαφές ότι το όλο θέμα θα πρέπει να απασχολήσει τις τουρκικές αρχές, με την περαιτέρω διερεύνησή του, αλλά και τις ελληνικές διπλωματικές αρχές, ώστε οι έλληνες πολίτες να τυχαίνουν ανάλογης προστασίας και σεβασμού, όταν περνάνε είτε τα ελληνο-τουρκικά είτε τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, που επίσης έχουμε κατά καιρούς αναφορές για αυθαιρεσίες κρατικών λειτουργών, που όμως δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, γιατί οι ενδιαφερόμενοι και παθόντες δεν θα ήθελα να στοχοποιηθούν και αν συνεχίσουν να έχουν ομαλή πρόσβαση στις διασυνοριακές εξόδους και εισόδους τους, που είναι πλέον στοιχείο της καθημερινότητάς τους!

Παπαθανάκης Σταύρος

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here