Σούβλισαν και φέτος τον Μόσχο στις Φέρες…

Σούβλισαν και φέτος τον Μόσχο στις Φέρες…

63
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σ

Ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια από την προσφορά ενός κτηνοτρόφου και έγινε πλέον θεσμός .

Το 2012 ο αείμνηστος κτηνοτρόφος Γιώργος Ζαφειρόπουλος προσέφερε ένα μοσχάρι από το κοπάδι του για να το ψήσουν στη σούβλα  ως παρέα.

Το εγχείρημα ήταν δύσκολο γιατί δεν υπήρχε προηγούμενο να ψήσουν μοσχάρι σε σούβλα. Παρά τις δυσκολίες όμως τα κατάφεραν, με αυτοσχέδιο μηχανισμό και σούβλα, να έχουν ένα νόστιμο αποτέλεσμα .

Από εκείνη την χρονιά και κάθε χρόνο με την συνδρομή του δήμου και των τοπικών φορέων πλέον,  πριν την Πρωτοχρονιά το μοσχάρι ψήνεται στην πλατεία των Φερών και οι επισκέπτες δοκιμάζουν έναν εξαιρετικό μεζέ.

Είναι γνωστό ότι τα μοσχάρια στις Φέρες και στο Δέλτα του Έβρου όπου εκτρέφονται, είναι εξαιρετικής ποιότητας και ίσως μοναδικά σε όλη την Ελλάδα .

Το έθιμο αυτό θα μπορούσε να αποκτήσει άλλα χαρακτηριστικά ως “Γιορτή Μόσχου” με στόχο την προβολή του μοναδικού μοσχαρίσιου κρέατος Φερών για την περαιτέρω ανάπτυξη τη κτηνοτροφίας στην περιοχή

 

Σ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ