Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Σκληρό πλήγμα της Τουρκίας: Εχασε δύο υποβρύχια στη Λιβύη

Σκληρό πλήγμα της Τουρκίας: Εχασε δύο υποβρύχια στη Λιβύη

Σ

Η αραβόφωνη έκδοση του Russia Today αποκαλύπτει ότι το τουρκικό ναυτικό επλήγη σκληρά στη Λιβύη.

Ενα τεράστιο πλήγμα δέχθηκε η Τουρκία στη Λιβύη. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει ο enikos.gr η Τουρκία έχασε επαφή με δύο υποβρύχια της κλάσης 209, τα οποία βρίσκονταν στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, κατόπιν παρεμβολών που δέχθηκε στα συστήματα επικοινωνίας τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου και η Τουρκία το απέκρυψε. Ωστόσο, στρατιωτική πηγή επισημαίνει ότι αυτό προκαλεί ζήτημα στην Τουρκία, αφού όπως επισημαίνει θεωρητικά είναι δύσκολο να υπάρξει παρεμβολή στα ηλεκτρονικά συστήματα ενός υποβρυχίου, δεδομένου ότι πλέει σε μεγάλα βάθη.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι όντως τα δύο τουρκικά υποβρύχια αγνοούνταν ή νέκρωσαν μέσω εξελιγμένου συστήματος παρεμβολών, σημαίνει ότι μπαίνουμε σε ένα νέο θέατρο αναβαθμισμένων επιχειρήσεων, που αναλογικά πάμφθηνης κατασκευής ηλεκτρονικών παρεμβολών μπορούν να αχρηστεύσουν πανάκριβα οπλικά συστήματα και να αλλάξουν υπέρμετρα την έκβαση μίας επιχείρησης, ακόμη και τον συσχετισμό δυνάμεων.

Οι Αιγύπτιοι «μπλόκαραν» δύο τουρκικά υποβρύχια ανοικτά της Λιβύης με αποτέλεσμα το τουρκικό επιτελείο να τα «χάσει». Πάντως, έχει σημασία ότι η είδηση δημοσιεύεται στην αραβόφωνη ιστοσελίδα ενός ρωσικού δικτύου ενημέρωσης και για αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί η ισχυρή πιθανότητα να ήταν οι Ρώσοι που «μπλόκαραν» τα τουρκικά υποβρύχια και απλά ρίχνουν το… μπαλάκι στους Αιγύπτιους για μια σειρά από ευνόητους λόγους.

eretikos.gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here