Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Σε περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα καλεί ο Σταϊνμάιερ

Σε περισσότερη βοήθεια στην Ελλάδα καλεί ο Σταϊνμάιερ

288
0
Σ

Σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί περισσότερο η Ελλάδα εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης που επηρεάζει τη χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ κάλεσε να χορηγηθεί…
περισσότερη ευρωπαϊκή βοήθεια στην Αθήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Heilbronner Stimme δήλωσε ότι αναμένει να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η οποία προβλέπει ότι η ΕΕ υποστηρίζει ενεργά την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας επέκρινε τις χώρες της λεγόμενης μεταναστευτικής οδού των Βαλκανίων για την απόφασή τους να αντιδράσουν στη μαζική εισροή προσφύγων κλείνοντας τα σύνορά τους, γεγονός που προκάλεσε μια ανθρωπιστική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Γερμανό ΥΠΕΞ, 100.000 άνθρωποι θα προσπαθούσαν τώρα να επιζήσουν στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ εάν οι Βρυξέλλες και η Άγκυρα δεν κατέληγαν σε μια συμφωνία στα τέλη του Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως από τον Ιανουάριο του 2015 εκτιμάται ότι έχουν φθάσει στην Ελλάδα από την Τουρκία 1 εκατομμύριο πρόσφυγες.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here