Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Σαμποτάζ σε εργοστάσια και επιχειρήσεις στην Τουρκία από Κούρδους.

Σαμποτάζ σε εργοστάσια και επιχειρήσεις στην Τουρκία από Κούρδους.

Σ

Οι Κούρδοι προχωρούν σε σαμποτάζ σε εργοστάσια και άλλες επιχειρήσεις στην Τουρκία, προκαλώντας ζημιές στην οικονομία.

Σε νέα φάση έχει περάσει η αντίσταση των Κούρδων στο εσωτερικό της Τουρκίας. Προκαλούν τεράστιες ζημιές σε επιχειρήσεις και εργοστάσια και συνεπώς οικονομική αιμορραγία. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα μορφή δράσεις που έχει στο επίκεντρο σαμποτάζ είναι η οργάνωση των Κούρδων ανταρτών «Παιδιά της Φωτιάς».

Η ίδια δημοσίευσε φωτογραφία και ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι οι Κούρδοι έκαναν στάχτη σε 10 μεγάλες τουρκικές επιχειρήσεις μεταξύ 21-24 Αυγούστου, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην χώρα.

Σε αυτά τα σαμποτάζ, όπως ανακοίνωσαν σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο, τονίζουν ότι κατέστρεψαν 8 τεράστιες αποθήκες και 2 εργοστάσια ανακύκλωσης που ανήκαν στο τουρκικό καθεστώς του Ερντογάν ( πιθανόν να έχουμε εμπλοκή της οικογενείας) στις πόλεις Σμύρνη, Άγκυρα, Ραδαιστό και Μπούρσα με πολύ μεγάλες ζημιές, με την δράση να έχει φυσικά και συνέχεια.

#Izmir: The guerilla group “Children of Fire Initiative” announce it has carried out 10 sabotage operations betweem 21-24 August, destroying 8 warehouses and 2 recycle factories belonging to Turkish regime in the cities Izmir, Sakarya, Tekirdağ and Bursa. pic.twitter.com/AiJJU4Xk54

— Rojava Network (@RojavaNetwork) August 25, 2020

Αποκαλυπτικές της νέας κατάστασης είναι και οι δηλώσεις του διοικητή των Λαϊκών Δυνάμεων των Κούρδων στην Τουρκία, ο οποίος κάνει λόγο για ήττα της Άγκυρας που οδηγεί σε χάος και κρίσεις παντού.

“Οι πολίτες μας υφίστανται μια τουρκική φασιστική καταστολή, ενώ οι αντάρτες της ελευθερίας μας δέχονται εκτεταμένες επιθέσεις σε όλο το Κουρδιστάν, με απώτερο στόχο την εξόντωσή τους. Έχουν αναφερθεί ακόμη συγκεκριμένα τουρκικά χρονοδιαγράμματα για την εξόντωση.

Το αποτέλεσμα σήμερα είναι: να μην πετύχουν τίποτα Τούρκοι να ηττούνται και να έχουν μεγάλες απώλειες.
Για αυτόν τον λόγο, επικρατεί χάος στο τουρκικό φασιστικό δήθεν κοινοβουλευτικό σύστημα των κομμάτων AKP και MHP, και η κρίση επιδεινώνεται.

Εάν είχαν επιτύχει και το παραμικρό εναντίον μας, δεν θα βίωναν αυτήν την κρίση. Αλλά η ήττα τους ώθησε σε ένα βαθύ χάος. Σήμερα το τουρκικό γενοκτονικό φασιστικό καθεστώς μπορεί να επιβιώσει μόνο μέσω πολέμων”, είχε δηλώσει ο ίδιος μεταξύ άλλων.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here