Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Πώς να ελέγξετε την ταχύτητα και την ποιότητα της παροχής σας Internet

Πώς να ελέγξετε την ταχύτητα και την ποιότητα της παροχής σας Internet

Σ

Άραγε, ο πάροχος Internet εκπληρεί τις υποσχέσεις του σε ταχύτητα Internet; Το πιθανότερο είναι όχι.

Συνήθως, οι πάροχοι InternetISPs -αρκούνται να δηλώσουν την μέγιστη ονομαστική ταχύτητα Internet που υποστηρίζει η γραμμή τους, η οποία είναι μάλλον θεωρητική και σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί στην πράξη.

Ένας από τους πλέον δημοφιλής τρόπους για να ελέγξετε την ταχύτητα σας στο Internet, δηλαδή τις επιδόσεις του ISP σας, είναι τοSpeedTest.net. Το site φιλοξενεί το σύστημα μέτρησης της Ookla. Η υπηρεσία δουλεύει μέσω της μέτρησης του χρόνου που απαιτείται για να μεταφερθούν δεδομένα μεταξύ του υπολογιστή σας και ενός απομακρυσμένου server, μέσω της σύνδεσης του ISP σας.

Για να ξεκινήσει το τεστ δεν έχετε παρά να πατήσετε το πλήκτρο “Begin Test”. Η διαδικασία δεν θα πάρει περισσότερο από ένα λεπτό για να ολοκληρωθεί. Με το που επισκέπτεστε το site, η Ookla προσδιορίζει την τοποθεσία σας και σας συνδέει με τον κοντινότερο τοπικό serverπου συνεργάζεται με την υπηρεσία της, ο οποίος θα χρησιμεύσει για τη μέτρηση της ταχύτητας της σύνδεσης σας.

Το interface του site δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τη διαδικασία και το αποτέλεσμα της μέτρησης.

speedtest1cr_3ws2
Μέτρηση της ταχύτητας του Internet μέσω του speedtest.net

Με την ολοκλήρωση του τεστ μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στοupload και στο download σε megabits per second [Mbps]. Το site προσφέρει options να μοιράσετε τα αποτελέσματα του τεστ, αλλά και να το επαναλάβετε, κάτι που οδηγεί σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Η επανάληψη του τεστ φανερώνει ότι η ταχύτητα της σύνδεσης ποικίλει από τεστ σε τεστ. Επίσης, θα διαπιστώσετε ότι διαφορετικά αποτελέσματα εξάγονται τις καθημερινές και τις ώρες αιχμής από ό,τι το Σαββατοκύριακο και τις αργίες. Η αυξομείωση είναι ενδεικτική τηςσυμφόρησης του δικτύου που σας προσφέρει ο ISP σας και φυσικάτης ικανότητας του να ανταποκρίνεται όταν η κίνηση είναι αυξημένη.

Το speedtest.net προσφέρει επίσης πληροφορίες για το πού κατατάσσεται η ταχύτητα του δικτύου σας σε σχέση με άλλα αποτελέσματα στη χώρα.

Ενδιαφέρον έχει ότι μπορείτε να μετρήσετε την ταχύτητα του Internet του δικτύου σας κινητής τηλεφωνίας.

http://gr.pcmag.com/

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here