Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πότε πρέπει να σας δει γυναικολόγος; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πότε πρέπει να σας δει γυναικολόγος; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

233
0
Σ

Ο γυναικολόγος είναι ο γιατρός που ειδικεύεται στην αναπαραγωγική και σεξουαλική υγεία των γυναικών. Η πρώτη επίσκεψη στον γυναικολόγο γίνεται περίπου στην εφηβεία και είναι σημαντική ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα βαίνουν καλώς με την περίοδο και το αναπαραγωγικό μας σύστημα.

Επιπλέον, ο γυναικολόγος μπορεί να βοηθήσει γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας, η άλλα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό τους σύστημα, να βρει τα αίτια της κατάστασης τους και να τους προτείνει την κατάλληλη θεραπεία για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ανάρρωση.

Πότε πρέπει να επισκεφθώ τον γιατρό;

 

Σύμφωνα με τα στατιστικά, τα κορίτσια στην εφηβεία πρέπει να επισκεφθούν γυναικολόγο για πρώτη φορά γύρω στα 13 με 15 τους. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και ανησυχητικές ενδείξεις, κατά τις οποίες θα πρέπει να κλείσετε άμεσα ραντεβού, για να διευκρινίσετε τυχόν σοβαρά προβλήματα υγείας.

  • Έχουν περάσει τρεις ή περισσότεροι μήνες από την τελευταία περίοδό σας και δεν εμφανίζεται η επόμενη, ούτε καν συμπτώματα της.
  • Έχετε πόνο στο στομάχι, πυρετό και υγρά που προέρχονται από τον κόλπο σας, κίτρινα, γκρι ή πράσινα και αποτελούν πιθανά συμπτώματα μιας σοβαρής κατάστασης που ονομάζεται φλεγμονώδης νόσος της πυέλου (PID) και χρειάζεται άμεση θεραπεία
  • Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την περίοδό σας, όπως έντονο πόνο, σοβαρή αιμορραγία ή αιμορραγία για περισσότερο από μία εβδομάδα, ή γενικώς ανωμαλίες του κύκλου της περιόδου.
  • Έχετε φτάσει 15 ετών και δεν έχετε ακόμη περίοδο.
  • Ανησυχείτε για πιθανή εγκυμοσύνη ή αντίθετα προσπαθείτε να κάνετε παιδί με τον σύντροφο σας και δυσκολεύεστε
  • Είστε έγκυος ήδη και παρατηρείτε ανησυχητικά συμπτώματα ή ενοχλήσεις στην κοιλιακή σας χώρα.

Πώς θα επιλέξω τον κατάλληλο γιατρό;


Ο γυναικολόγος που θα επιλέξετε για να σας βοηθήσει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι εξειδικευμένος και έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση του προβλήματος που σας απασχολεί. Επιπλέον, είναι σημαντικό να λάβετε συστάσεις ή να ερευνήσετε την διαδικτυακή του παρουσία, πριν κανονίσετε ένα ραντεβού μαζί του, προκειμένου να γνωρίζετε μερικά πράγματα για την δουλειά του.

Ο γυναικολόγος Αθανάσιος Σιώζος με έδρα την Κοζάνη, έχει λάβει μετεκπαίδευση στο εξωτερικό και είναι σε θέση να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε με συνέπεια και υπευθυνότητα οποιοδήποτε πρόβλημα σας απασχολεί.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here