Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πότε να “συλλάβετε” για να κάνετε αγόρι & πότε κορίτσι!

Πότε να “συλλάβετε” για να κάνετε αγόρι & πότε κορίτσι!

Σ

Τρεις μεγάλες πανεπιστημικές έρευνες μελετούν το πώς επηρεάζει η εποχή της γέννησης διαφορετικούς τομείς της ζωής μας και της αναπτυξιακής διαδικασίας μας.

  Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πως πρόκειται για επιστημονικές έρευνες μεγάλων Πανεπιστημίων και όχι για αστρολογικά πορίσματα.

  Η πρώτη έρευνα αφορά στη σχέση μεταξύ ημερομηνίας γέννησης και ψυχολογίας του ατόμου, από το Τμήμα Κλινικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Umea στη Σουηδία, η δεύτερη την σχέση με την  αναπαραγωγική μας ικανότητα, από το Τμήμα Ζωολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, και η τρίτη  το πόσο ψηλοί θα γίνουμε ή πόσο γερά οστά θα έχουμε, από το Τμήμα Ρευματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι τρεις αυτές επιστημονικές μελέτες και τα άκρως ενδιαφέροντα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι επικεφαλής τους, εκτός του ότι άνοιξαν νέους δρόμους στην κατανόηση της ανθρώπινης ανάπτυξης και συμπεριφοράς, αποτέλεσαν και πηγή έμπνευσης για νέες πανεπιστημιακές μελέτες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου και πάλι εξετάζεται το αν και κατά πόσο η εποχή που γεννήθηκε κάποιος επηρεάζει άλλους παράγοντες της ζωής του όπως είναι το πόσα χρόνια θα ζήσει, ή ακόμα και το αν γεννιούνται περισσότερα αγόρια ή κορίτσια σε συγκεκριμένους μήνες.

Οι Pyles και η Όλγα Τάντου επικοινώνησαν με τους επικεφαλής των ερευνών και ετοίμασαν ένα αφιέρωμα με θέμα “Η εποχή γέννησης, καθορίζει το μέλλον μας!”

Η ημερομηνία γέννησης σχετίζεται και με το πόσα χρόνια θα ζήσουμε!

Επηρεάζουν ο μήνας και η εποχή της γέννησης το πόσα χρόνια θα ζήσουμε; Σε αυτό το παράξενο ερώτημα – παράξενο με την έννοια ότι είναι κάτι που δύσκολα το διερωτάται κάποιος, πόσο μάλλον να το εξετάσει με επιστημονική μέθοδο – επιχειρεί να δώσει απάντηση το Κέντρο Αντιγήρανσης του Πανεπιστήμιου του Σικάγο. Επικεφαλής της προσπάθειας είναι οι Leonid Gavrilov και Natalia Gavrilova, που ήδη έχουν προχωρήσει στην ανακοίνωση των αρχικών τους συμπερασμάτων:

  Η αναζήτηση των ισχυρών παραγόντων της μακροζωϊας είναι μία σημαντική προσέγγιση για να κατανοήσουμε γιατί διαφέρει η μακροζωία μεταξύ των ανθρώπων, και για να αποκαλύψουμε τους μηχανισμούς που την προκαλούν. Αναφέρουμε ένα σημαντικό εύρημα από τη μελέτη μας:

  ο μήνας της γέννησης αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την μακροζωία των γυναικών (από την ηλικία των 30 ετών και πλέον). Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που γεννήθηκαν από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο τείνουν να ζουν κατά μέσο όρο τρία χρόνια περισσότερο από εκείνες που γεννήθηκαν τον Αύγουστο.”

  Οι δύο επιστήμονες διευκρινίζουν κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η μελέτη, από πού αντλήσανε τις πληροφορίες τους, και ποια στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσουν.

  “Ο αρχικός σκοπός της έρευνάς μας ήταν να εξετάσουμε τους πρόσφατους ισχυρισμούς ότι υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ ανθρώπινης μακροζωίας και βιολογικής γονιμότητας στις αριστοκρατικές οικογένειες. Για αυτό το λόγο συλλέξαμε και αναλύσαμε 4.911 γενεαλογικά αρχεία μακροζωίας γυναικών που προέρχονταν από βρετανικές αριστοκρατικές οικογένειες.

  Μεταξύ των παραγόντων που λάβαμε υπόψη μας ήταν και ο μήνας της γέννησης, που προς έκπληξη μας, αποδείχτηκε ότι είναι σημαντικός παράγοντας στην μακροζωία των γυναικών. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που είχαν γεννηθεί το Μαϊο (399 περιπτώσεις) έζησαν 3.61 + – 0.93 χρόνια περισσότερο από εκείνες που γεννήθηκαν τον Αύγουστο. Ακόμη, οι γυναίκες που είχαν γεννηθεί το Δεκέμβριο έζησαν 3.21 + – 0.94 χρόνια περισσότερο από εκείνες που γεννήθηκαν τον Αύγουστο. Το εύρημά μας είναι συνεπές αναφορικά με την θεωρία της μακροζωίας.”

  Πάνω στο ίδιο θέμα, αν δηλαδή η εποχή της γέννησης επηρεάζει πόσα χρόνια θα ζήσουμε, έχει πραγματοποιηθεί επίσης έρευνα και από το Δημογραφικό Τμήμα του Ινστιτούτου Max Planck στη Γερμανία η η οποία δημοσιεύθηκε το 2005.

“Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τη Γερμανία, εξετάζουμε αν ο μήνας της γέννησης επηρεάζει την μακροζωία μέχρι τα 105 έτη. Τα δεδομένα προέρχονταν από 1.497 υπερ-αιωνόβιους Γερμανούς. Χρησιμοποιήσαμε τον μήνα της γέννησης σαν παράγοντα των εποχικών αλλαγών που συμβαίνουν στο περιβάλλον, και καταλήξαμε ότι εκείνοι που είχαν γεννηθεί το Δεκέμβριο είχαν καλύτερες συνθήκες μακροζωίας σε σύγκριση με εκείνους που είχαν γεννηθεί τον Ιούνιο.”

Ποιούς μήνες πρέπει να “συλλάβουμε” για να κάνουμε αγόρι & ποιους κορίτσι.

Στη γειτονική μας Ιταλία, και συγκεκριμένα στην πολυκλινική της Modena η ομάδα του Angelo Cagnacci στράφηκε προς μία άλλη κατεύθυνση: Θα μπορούσε ο μήνας σύλληψης του εμβρύου να επηρεάζει αν θα γεννηθεί αγόρι ή κορίτσι;

Για το σκοπό αυτό μελέτησαν 14.310 γεννήσεις στην Ιταλία μεταξύ των ετών 1995 και 2001, και υποστηρίζουν πλέον σήμερα ότι το μυστικό για το φύλο του παιδιού σας κρύβεται στο μήνα και την εποχή της σύλληψής του! Ποιοι είναι όμως οι μήνες κλειδιά;

O Cagnacci αποκαλύπτει: “Ο Οκτώβριος είναι ο “καλύτερος” μήνας για αγόρια. Από τα 1.000 παιδιά των οποίων έγινε η σύλληψη τον Οκτώβριο, τα 535 ήταν αγόρια και τα 489 κορίτσια. Αντίστοιχα, ο Απρίλιος είναι ο “καλύτερος” μήνας για τα κορίτσια αφού από τα παιδιά που τα συλλάβανε Απρίλιο τα 513 ήταν κορίτσια και τα 487 αγόρια.”

Συνεπώς, το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για τη σύλληψη αγοριών και η άνοιξη για τη σύλληψη κοριτσιών σύμφωνα με τον Gagnacci. Εμείς ουδεμία ευθύνη φέρουμε! Καλή σας επιτυχία!!

 Όλγα Τάντου,

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here