Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Προώθηση του Κυνηγετικού Τουρισμού στον Έβρο και την Θράκη

Προώθηση του Κυνηγετικού Τουρισμού στον Έβρο και την Θράκη

283
0
Σ

Στην χθεσινή (6/4) εκδήλωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας παρέστη ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης. Οι Κυνηγοί, με την ευκαιρία της λήξης της κυνηγετικής περιόδου, έκοψαν την πίτα τους για το 2016, ενώ ο Βουλευτής απηύθυνε χαιρετισμό, κατά τον οποίο αναφέρθηκε και στον Κυνηγετικό τουρισμό στον Έβρο. Ακολουθεί ο χαιρετισμός:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι απόψε ανάμεσά σας. Εσάς, που αποτελείτε φύλακες της οικολογίας και της φύσης. Εσάς, που λειτουργείτε αρμονικά και συμπληρωματικά με τη φύση, μη παραβιάζοντάς την. Εσάς, που σέβεστε και προστατεύετε τη βιωσιμότητα της πλούσιας βιοποικιλότητας της πατρίδας μας.

Έχω υπάρξει διαχρονικά συνεπής συμπαραστάτης σας και από σήμερα, μετά την εμπεριστατωμένη ομιλία του Προέδρου σας, και φανατικός φίλος σας. Στο προγενέστερο αξίωμά μου, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και σε άλλα πριν από αυτό, συνετέλεσα στην άσκηση της ορθής πρακτικής του κυνηγιού. Προωθήσαμε Νόμο για τη απογραφή των κυνηγετικών όπλων, αλλά και τη νομιμοποίηση όσων δεν κατείχαν τα συνοδευτικά έγγραφα. Δώσαμε συνεχείς 6μηνες προθεσμίες, ώστε όλοι να έχουν την ευχέρεια να καταστούν νόμιμοι, και να κάνουμε έτσι το κυνήγι και πιο ασφαλές.

Καταγράφηκαν εκατοντάδες χιλιάδες κυνηγετικά όπλα! Θεραπεύσαμε μια τραγική κατάσταση, κατά την οποία διενεργούσαμε προανάκριση, πραγματοποιούσαμε κατ’ οίκον έρευνα παρουσία εισαγγελέα και σχηματίζαμε δικογραφία, δυστυχώς, για ένα όπλο που άφησε χωρίς έγγραφα ο αποθανών παππούς ή πατέρας ή και για οικογενειακά και ιστορικά κειμήλια ακόμα!

Όταν η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε, με υπερηφάνεια έλεγα στα στελέχη μου, τον Υπουργό μου και στους συνομιλητές μου πως ηγούμαι 55.000 οπλοφόρων Αστυνομικών και, πλέον, 350.000 σπουδαίων μαχητών, μια μοναδική Ελληνική εφεδρεία.

Γιατί, πράγματι, μέσα από την αυτοεκπαίδευσή σας και την φιλοσοφία του σωστού κυνηγού αποτελείτε μαχητική δύναμη στο πλαίσιο των θεσμών της Εφεδρείας και της Εθνοφυλακής. Σας καμαρώνω, διότι σέβεστε τον νόμο και τον εφαρμόζετε. Υπακούτε στους κανόνες και τους τηρείτε με ευλάβεια. Υπηρετείτε και φυλάτε την ύπαιθρο.  Είστε συνεπείς και συνειδητοποιημένοι, γιατί γνωρίζετε τις συνέπειες της μη τήρησης των κανόνων, η οποία πολλές φορές στοιχίζει ακόμα και ανθρώπινες ζωές στην ενασχόληση με το κυνήγι.

Όπως έχω διαμηνύσει και στους συναδέλφους σας του Έβρου, εξακολουθώ να τιμώ όλα αυτά τα εγγενή χαρακτηριστικά των υπεύθυνων κυνηγών και βρίσκομαι κοντά σας, ώστε να προωθήσω τα δίκαια αιτήματα, μα και τις προοπτικές, της εξάσκησης του νόμιμου και ρυθμισμένου κυνηγιού.

Κύριε Πρόεδρε, σας προσκαλώ στον Έβρο και την Θράκη, όπου όπως καλά γνωρίζετε το κυνηγετικό ενδιαφέρον και η κυνηγετική παράδοση είναι σημαντικά, συνεπικουρούμενα από την πλούσια φυσική ομορφιά του τόπου μας. Παρά του ότι ήμουν 35 χρόνια Δ.Υ. πιστεύω στο επιχειρείν & αγωνίζομαι γι’ αυτό. Πριν έλθω στη σημερινή σας εκδήλωση, επικοινώνησα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων Θράκης, κ. Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, και του ζήτησα να έλθει σε επικοινωνία μαζί σας, ώστε να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις (φύλαξη σκύλων, στάθμευση αυτοκινήτων, ασφάλεια όπλων) και καλές τιμές κατά τη κυνηγητική περίοδο και να μπορέσετε έτσι να γνωρίσετε από κοντά τον Έβρο και την Θράκη ως κυνηγοί και όχι μόνο!

Σας εύχομαι καλή χρονιά και καλή κυνηγετική περίοδο χωρίς ατυχήματα!»

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here