Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Προχωρά η πώληση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας σε αμερικάνους επενδυτές

Προχωρά η πώληση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας σε αμερικάνους επενδυτές

11
0
Σ

H μεταπώληση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην ΟΝΕΧ και τα σχέδια για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας αποτέλεσαν κύρια θέματα συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με την ηγεσία του Development Finance Corporation (DFC), τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιο για τις Ενεργειακές Πηγές, Φράνσις Φάνον και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Παϊατ.

Προχωρά το σχέδιο πώλησης των περιφερειακών λιμένων, μεταξύ αυτών και της Καβάλας, ανατρέποντας τις διατάξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για υποπαραχωρήσεις λειτουργιών. Να σημειωθεί ότι το 87% των λιμανιών στην Ευρώπη είναι υπό δημόσιο έλεγχο και από αυτά το 59% σε κρατικό, το 33% σε δημοτικό και ένα 7% μόνο είναι σε καθεστώς μικτής ιδιοκτησίας, όπου όμως και πάλι το Δημόσιο έχει την πλειοψηφία των μετοχών.

Τη στρατηγική αυτή φαίνεται να μην είναι προσφιλής στα μέλη της κυβέρνησης, καθώς τόσο ο αρμόδιος Υπουργός κ. Πλακιωτάκης, όσο και ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης προκρίνουν την πώληση των λιμανιών Καβάλας και Αλεξανδρούπολης σε αμερικανικά συμφέροντα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα και ειδικότερα, η μεταπώληση των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην ΟΝΕΧ και τα σχέδια για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας. Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα και αναμένονται, το προσεχές διάστημα, θετικά νέα».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ευριπίδης Ταρασίδης

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here