Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ποιες είναι οι συχνότερες αιτίες για την στυτική δυσλειτουργία

Ποιες είναι οι συχνότερες αιτίες για την στυτική δυσλειτουργία

196
0
Σ

Η επίτευξη της στύσης για τους περισσότερους άνδρες είναι κάτι αυθόρμητο και πολύ εύκολο! Υπάρχουν όμως κάποιες κατηγορίες ανδρών που για διάφορες αιτίες αδυνατούν να έχουν στύση την στιγμή που την θέλουν. Η στυτική δυσλειτουργία στις μέρες μας μπορεί να διορθωθεί και μάλιστα να αναζωογονήσει την σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι που αντιμετώπιζε προβλήματα στην σεξουαλική επαφή.

Πως επιτυγχάνεται μία στύση;

Για να έρθει ομαλά μία στύση απαιτείται ένας συνδυασμός και μία συνεργασία από εγκέφαλο, ορμόνες, νεύρα, αγγεία αλλά και διάφορες ψυχικές λειτουργίες, με τις οποίες πολλοί άνδρες λειτουργούν. Όταν όλα αυτά μαζί δεν λειτουργήσουν τότε μπορεί να υπάρχει κάποια αιτία στυτικής δυσλειτουργίας.

Τα πιο συχνά οργανικά αίτια, είναι:

Νόσος Peyronie

Η νόσος Περονί, χαρακτηρίζεται από τις κάμψεις του πέους. Κατά τη στύση η κάμψη αυτή γίνεται εντονότερη, με αποτέλεσμα να ενοχλεί τη λειτουργία του πέους και τον ίδιο τον άντρα. Η κολπική διείσδυση επομένως μπορεί να είναι αδύνατη.

Κάπνισμα, Αλκοολισμός

Όσο αυξάνεται η ποσότητα αλκοόλ τόσο η κυκλοφορία του αίματος μειώνεται και ο εγκέφαλος δεν μπορεί να δουλέψει, επειδή δεν έχει σεξουαλικά ερεθίσματα. Το αλκοόλ και το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει άμεσα και την λειτουργία του νευρικού συστήματος, που έχει άμεσο αντίκτυπο στην στύση.

Χειρουργικές επεμβάσεις στην πύελο

Κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις, όπως είναι το χειρουργείο της ριζικής προστατεκτομής, υπάρχει περίπτωση να τραυματίσουν κάποια νεύρα και να επηρεάσουν αρτηρίες κοντά στο πέος.  

Ψυχολογικά αίτια

Βεβαίως σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία, η οποία μπορεί να ανατρέψει όλη την κατάσταση! Το άγχος είναι ένας από τους πιο ανασταλτικούς παράγοντες για την στύση. Επιπλέον αν δεν υπάρχει καλή σεξουαλική επικοινωνία με τη σύντροφο, πάλι υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν προβλήματα. Τέλος διαταραχές όπως η σχιζοφρένεια είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες.

Πέτρος Δρέττας

Ουρολόγος – Ανδρολόγος Αθήνα – Πειραιάς

andrologikopeiraia.gr

 

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here