Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Περιοδεία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε Μονάδες και Σχηματισμούς του Δ΄ΣΣ στον...

Περιοδεία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε Μονάδες και Σχηματισμούς του Δ΄ΣΣ στον Έβρο

Σ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε μονάδες και σχηματισμούς της περιοχής ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στον Έβρο, υπαγόμενες στην ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) στην Αλεξανδρούπολη και στηνXVΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (XVI Μ/Κ  ΜΠ) στο Διδυμότειχο. Τον συνόδευαν οι Βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος.

Στη διάρκεια των διαδοχικών επισκέψεων ενημερώθηκε από τις διοικήσεις των μονάδων και των φυλακίων , ενώ είχε και αυτοπρόσωπη εικόνα των πλημμυρισμένων παρόχθιων περιοχών του ποταμού Έβρου.

10_big

Ο κ. ΥΦΕΘΑ επισκέφθηκε επίσης το μεθοριακό πέρασμα της Γέφυρας των Κήπων, όπου προσέφερε δώρα στους μεθοριακούς φρουρούς και από τις δύο πλευρές των συνόρων. Στον επικεφαλής αξιωματικό της τουρκικής μεθοριακής δύναμης, ο κ. Τόσκας  έδωσε μία επιστολή με χαιρετισμούς απευθυνόμενη προς τον Τούρκο ομόλογό του Χασάν Κεμάλ Γιαρντιμτζί.

11_big

Ακολούθως, ο κ. ΥΦΕΘΑ είπε τα εξής στη διάρκεια δηλώσεων προς δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ:

«Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ήρθα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τις εκδηλώσεις και παράλληλα για να δω και τον στρατό που υπάρχει εδώ στην περιοχή, στο Δ’ Σώμα, στη Θράκη, να συζητήσουμε με τους ανθρώπους, να συζητήσουμε τα προβλήματα, να συζητήσουμε τις δυνατότητες βελτίωσης της κατάστασης και να μεταφέρω στην κυβέρνηση στην Αθήνα όλους αυτούς τους προβληματισμούς και την εικόνα την οποία είδα από την περιοχή.

Στα μάτια αυτών των ανθρώπων που υπερασπίζονται αυτήν την περιοχή εγώ είδα υψηλό ηθικό. Είδα τη θέληση για προσφορά στην πατρίδα και στο χρέος που έχουμε όλοι μας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να βελτιώσουμε την κατάσταση, να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης . Θα δώσουμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ό,τι μπορούμε σε αυτούς τους ανθρώπους έτσι ώστε να διασφαλίζεται η άμυνα και η ασφάλεια της περιοχής και να είμαστε εμείς στην υπόλοιπη Ελλάδα παραπίσω ήσυχοι , για να ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας αυτή τη στιγμή».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κ. Υπουργέ, πριν λίγο καιρό, με αφορμή τις πλημμύρες και την επίσκεψη του κ. Καμμένου στην περιοχή είχε δοθεί εντολή για την στελέχωση όλων των στρατοπέδων στις παραμεθόριες περιοχές στο 100%. Αυτή τη στελέχωση ήταν έτοιμος ο στρατός να τη δεχτεί, οι υποδομές του στρατού?

Ν. ΤΟΣΚΑΣ: Αυτή είναι η επιδίωξή μας. Ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας , αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, όπως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και στο επίπεδο της διασφάλισης των καλών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες . Μας συμφέρει όλους τους λαούς να ζούμε σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας και να ασχολούμαστε με τα ειρηνικά έργα και η μόνη σχέση να είναι οι καλές σχέσεις μέσω των οικονομικών ανταλλαγών και των προσπαθειών για κοινή πρόοδο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λίγο να πούμε και για τη συνάντηση που είχατε με τους Τούρκους στρατιώτες και για την επιστολή…

Ν. ΤΟΣΚΑΣ: Έστειλα στον Τούρκο ομόλογό μου μία επιστολή με χαιρετισμούς ενόψει της επίσκεψής μου εδώ στη Θράκη γιατί, όπως σας είπα, εμείς πιστεύουμε στις ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, τις επιδιώκουμε, το προσπαθούμε. Πλην όμως, έχουμε υποχρέωση –και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε- να διασφαλίζουμε την άμυνα, να βελτιώνουμε την άμυνα, για λόγους ευνόητους. Τείνουμε χείρα φιλίας στους γειτονικούς λαούς , αλλά διασφαλίζουμε και την άμυνα και ασφάλεια της χώρας μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και αφού βρισκόμαστε εδώ μπορούμε να σας δείξουμε και το ποτάμι το πόσο φουσκωμένο παραμένει ακόμη.

Ν. ΤΟΣΚΑΣ: Με τα τεράστια προβλήματα».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η συμβολή του στρατού ήταν μεγάλη τον προηγούμενο καιρό όχι μόνο σε σχέση με τις πλημμύρες, αλλά και με την ασφάλεια των πολιτών…

Ν. ΤΟΣΚΑΣ: Και θα συνεχίσει να είναι μεγάλη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η επανασύσταση των ΜΟΜΑ θα συμβάλει τα μέγιστα ως προς την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού. Έχουμε κάποια εξέλιξη ως προς αυτό το θέμα;

Ν. ΤΟΣΚΑΣ: Ο,τι μπορούμε, ό,τι μέσα υπάρχουν του Μηχανικού του Στρατού στην περιοχή, έχουν ως κύρια αποστολή αυτόν τον καιρό να αντιμετωπίσουν –στο βαθμό που μπορούμε- τα προβλήματα των πλημμυρών, επειδή δεν υπάρχει κανένα διαχωριστικό τείχος  μεταξύ του λαού της περιοχής και του στρατού της περιοχής . Ο στρατός είναι κομμάτι του ελληνικού λαού γενικότερα και πολύ περισσότερο εδώ που είναι σφιχτές οι σχέσεις μεταξύ του λαού και του στρατού της περιοχής . Και νομίζω ότι το ξέρετε πολύ καλά σαν κάτοικοι της περιοχής αυτής.

12_big

13_big

18_big

 

kranosgr.blogspot.gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here