Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πανηγυρίζει ο Κ. Μητσοτάκης για το 15,2% ύφεση.

Πανηγυρίζει ο Κ. Μητσοτάκης για το 15,2% ύφεση.

Σ

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το 15,2% είναι… αισθητά χαμηλότερο από την ύφεση του β΄ τριμήνου σε σημαντικές ευρωπαϊκές οικονομίες

Τι και αν σημειώθηκε η χειρότερη επίδοση τριμήνου ιστορικά στη χώρα (ύφεση 15,2%) και μία από τις χειρότερες στην Ευρώπη, με όλους τους βασικές δείκτες να καταρρέουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε να εθελοτυφλεί απέναντι στην τεράστια ύφεση.

Ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του από την Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι το 15,2% είναι αισθητά χαμηλότερο από την ύφεση του β΄ τριμήνου σε σημαντικές ευρωπαϊκές οικονομίες και σημείωσε ότι η Ισπανία θα κλείσει με ύφεση 22%, η Γαλλία με 19% και η Ιταλία με 17,3%.

«Το λέω αυτό διότι στην αρχή της κρίσης πολλοί διεθνείς οργανισμοί επηρεασμένοι, ίσως, από την σημαντική συμμετοχή του τουρισμού στην ανάπτυξη της χώρας είχαν εκτιμήσει ότι η Ελλάδα θα είχε την μεγαλύτερη ύφεση απ’ όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Αυτό είναι κάτι το οποίο, ευτυχώς, δεν επιβεβαιώνεται. Η Ελλάδα είναι στο μέσο της Ευρωζώνης ως προς την εκτιμώμενη ύφεση του πρώτου εξαμήνου του 2020. Θα κλείσουμε με μια ύφεση της τάξης του 7,9%».

Κατά τα άλλα ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση αυτή στάθηκε δίπλα στις ανάγκες των Ελλήνων εργαζομένων, στις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων με ένα πακέτο μέτρων το οποίο προσαρμοζόταν συνέχεια καθώς εξελισσόταν η πανδημία». Τέλος, ανέφερε ότι το επόμενο Σάββατο θα μιλήσει αναλυτικά «για την δεύτερη φάση αυτού του μεγάλου πακέτου στήριξης της ελληνικής κοινωνίας».

avgi.gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here