Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Παγκόσμια μελέτη υγείας και λειτουργικότητας σε περιόδους μεταδοτικών λοιμώξεων.

Παγκόσμια μελέτη υγείας και λειτουργικότητας σε περιόδους μεταδοτικών λοιμώξεων.

21
0
Σ

ΜΕΛΕΤΗ COH-FIT (GR)

Μία παγκόσμια διαδικτυακή Μελέτη, που στόχο έχει να αξιολογήσει τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 και των μέτρων καραντίνας στη σωματική και ψυχική υγεία του γενικού πληθυσμού, αλλά και των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, πρόκειται να ξεκινήσει την Κυριακή 26.04.2020. 

Το ερευνητικό αυτό εγχείρημα προωθείται στην Ελλάδα, από την Β΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με πάνω από 200 ερευνητές σε ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια τουλάχιστον 35 χωρών ανά την υφήλιο και υπό την αιγίδα της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Ψυχιατρικής Εταιρείας και μεγάλου αριθμού άλλων εθνικών και διεθνών επιστημονικών οργανισμών.

Η μελέτη COH-FIT έχει στόχο τη διερεύνηση παραγόντων που επηρεάζουν τη σωματική και ψυχική υγεία σε καιρούς μεταδοτικών λοιμώξεων και περιοριστικών μέτρων και την αναγνώριση προστατευτικών παραγόντων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη στρατηγικών πρόληψης και παρέμβασης κατά την πανδημία του ιού COVID-19 αλλά και μελλοντικά, σε περίπτωση εμφάνισης άλλων καταστάσεων πανδημίας. 

Η μελέτη θα διενεργηθεί διαδικτυακά σε πάνω από 25 διαφορετικές γλώσσες. Οι συμμετέχοντες θα κατευθύνονται στον κεντρικό ισότοπο της έρευνας (www.COH-FIT.com), όπου και θα εμφανίζονται οι πληροφορίες της έρευνας μεταφρασμένες στη γλώσσα επιλογής. Μετά από την ηλεκτρονική συγκατάθεση, θα συγκεντρωθούν ανώνυμες πληροφορίες για τρεις ηλικιακές ομάδες (ενήλικους, έφηβους και παιδιά) αναφορικά με δημογραφικά στοιχεία, επάγγελμα, κατάσταση σωματικής και ψυχικής υγείας και σχετικών συμπεριφορών, καθώς και για περιβαλλοντικούς παράγοντες πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του ιού COVID-19. Όλα τα δεδομένα θα αποθηκευτούν και θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες του Κανονισμού Γενικής Προστασίας Δεδομένων, για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Η έρευνα έχει λάβει έγκριση από την Επιτροπή Βιοηθικής και Δεοντολογίας του Α.Π.Θ. και για τις 3 ομάδες πληθυσμού. 

Εθνικοί συντονιστές της μελέτης για την Ελλάδα είναι ο καθηγητής ψυχιατρικής του Α.Π.Θ., Βασίλειος Μποζίκας, ο επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής του Α.Π.Θ., Αγοραστός Αγοραστός, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Linköping University της Σουηδίας Έλενα Δραγκιώτη και ο ψυχίατρος, επισκέπτης-ερευνητής του King’s College της Αγγλίας, Δρ. Κωνσταντίνος Τσαμάκης.

Μπείτε στη Σελίδα https://www.coh-fit.com/?lang=el

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here