Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ο Υποστράτηγος Γ. Καμπάς είναι ο νέος Διοικητής της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας...

Ο Υποστράτηγος Γ. Καμπάς είναι ο νέος Διοικητής της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ».

Σ

Η επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 12ης Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΥ» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:30, στο Στρατόπεδο «Πατσούκα».

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί για να παραστούν οι θρησκευτικές – πολιτικές αρχές, καθώς και οι φορείς της περιοχής.

Βιογραφικό Σημείωμα Υποστράτηγου Γεωργίου Καμπά

Ο Υποστράτηγος Καμπάς Γεώργιος γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Κατετάγη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979. Αποφοίτησε το 1983 ως Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού

Έχει παρακολουθήσει όλα τα βασικά σχολεία του Όπλου του. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Επίσης είναι απόφοιτος του Προκεχωρημένου Τμήματος Αξιωματικών Πυροβολικού Μάχης του ΣΞ των ΗΠΑ στο Fort Sill. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο «Στρατηγική και Διπλωματία».

Ο Υποστράτηγος Καμπάς Γεώργιος έχει υπηρετήσει σε διάφορες Μονάδες ΠΒ Μάχης και Α/Α ΠΒ σε θέσεις Διοικητού Πυροβολαρχίας, Αξιωματικού Επιχειρήσεων και Διοικητού Μοίρας (συνολικά 12 χρόνια).

Έχει υπηρετήσει επίσης:

  • Εκπαιδευτής και Επιτελής της Διεύθυνσης Σπουδών στη Σχολή Πυροβολικού.
  • Διευθυντής Επιχειρήσεων σε Μ/Κ Μεραρχία.
  • Από το 2003 έως το 2006, υπηρέτησε ως Τμηματάρχης Σχεδίων και Πολιτικής στο Μικτό ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο στη Νάπολη και κατά το τελευταίο έτος ως Διευθυντής επιτελικού γραφείου του Βοηθού Επιτελάρχη του ΝΑΤΟϊκου Στρατηγείου.
  • Επιτελής στην Διεύθυνση Επιχειρήσεων στο ΓΕΕΘΑ.
  • Τον Ιούνιο 2008, τοποθετήθηκε ως Τμηματάρχης Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού και Εξοπλισμών στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ.
  • Τον Μάρτιο 2009, τοποθετήθηκε ως Υποδιευθυντής στην ανωτέρω Διεύθυνση.
  • Τον Μάρτιο 2011, προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του ΓΕΣ.
  • Τον Μάρτιο 2013, τοποθετήθηκε Διοικητής της Σχολής Πυροβολικού.
  • Τον Μάρτιο 2014, προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και ανέλαβε Διευθυντής Δ’ Κλάδου του ΓΕΣ. Ο Δ’ Κλάδος επιλαμβάνεται θεμάτων αμυντικής πολιτικής και σχεδιασμού, εξοπλιστικών θεμάτων, σχέσεων με ΝΑΤΟ-ΕΕ και λοιπών Διεθνών Οργανισμών, εκπαίδευσης, οργάνωσης, δόγματα και δημόσιες σχέσεις.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here