Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ο Προβατώνας Σουφλίου αποχαιρέτησε τον Στέφανο Μιλτσακάκη, το πιο λαμπερό αστέρι του,...

Ο Προβατώνας Σουφλίου αποχαιρέτησε τον Στέφανο Μιλτσακάκη, το πιο λαμπερό αστέρι του, παγκόσμιο πρωταθλητή στο παγκράτιο και ηθοποιό στο Χόλυγουντ

Σ

Στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, στον Προβατώνα Σουφλίου, κηδεύτηκε την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019, ο Στέφανος Μιλτσακάκης, το πιο λαμπερό αστέρι του χωριού, που έζησε το δικό του θαύμα προς τη δόξα και τη φήμη, βιώνοντας πρωτόγνωρα συναισθήματα σε μια συγκλονιστική διαδρομή, η οποία από τον αθλητισμό τον οδήγησε στη βιομηχανία του θεάματος, στη Μέκκα του παγκόσμιου κινηματογράφου, στο Χόλυγουντ, με συμμετοχές σε ταινίες δράσεις, δίπλα στον περίφημο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ.

Αυτός ο «έντιμος γίγαντας με τη μεγάλη καρδιά», όπως μας είπαν πολύ κοντινά του πρόσωπα, προδόθηκε από την καρδιά του. Πέθανε στις 9 Ιανουαρίου και χρειάστηκε να περάσουν δύο εβδομάδες, λόγω των αμερικανικών γραφειοκρατικών διαδικασιών, για να επιστρέψει στη γενέτειρα του, σε ένα ταξίδι του πεπρωμένου, στην μακαρία οδό της τελευταίας κατοικίας του, με τους συγγενείς και φίλους του να είναι απαρηγόρητοι για τον πρόωρο χαμό του.

Ανάμεσα στους συγγενείς ξεχωριστή παρουσία ο θείος του ζωγράφος-αγιογράφος και άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Γιάννης Μητράκας.

Στο τελευταίο αυτό ταξίδι για το ύστατο κατευόδιο βρέθηκε ο φίλος του από τα εφηβικά και νεανικά τους χρόνια στην Αμερική ο επιχειρηματίας στο χώρο της γαστρονομίας και της τουριστικής βιομηχανίας Δημήτρης Χριστοφορίδης, όπως επίσης και ο ολυμπιονίκης στην ελληνορωμαϊκή πάλη Γιώργος Ποζίδης, ένα από τα δυνατά ονόματα της ελληνικής πάλης.

Μπορεί να έφυγε από τη ζωή αλλά για τους δικούς του ανθρώπους και για όσους τον γνώρισαν και ευεργετήθηκαν από τη φιλία, το δικό του αστέρι θα είναι φωτεινό στις καρδιές του.

Αυτό το σενάριο, από αυτά που ξέρει να μας στήνει η πραγματική ζωή, το θεωρούσαν πολύ πρόωρο για να συμβεί. Ήταν πριν την ώρα του, πριν ακόμη η λάμψη του γίνει γνωστή όσο θα έπρεπε στους συμπατριώτες του.

Ο Στέφανος Μιλτσακάκης αποτελεί μια ακόμη λαμπερή ψηφίδα του καταπληκτικού ανθρώπινου μωσαϊκού του τόπου μας, της εξωτερικής διασποράς, που δεν αναγνωρίστηκε όπως θα έπρεπε στον τόπο καταγωγής του. Και δυστυχώς η θεσμική εκπροσώπηση έλαμψε δια της απουσίας της ακόμη και στην κηδεία του. Τι κρίμα!

Παπαθανάκης Σταύρος

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here