Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ο Μητσοτάκης αντί να διαψεύσει Τσίπρα, διέψευσε… εαυτόν και Πέτσα

Ο Μητσοτάκης αντί να διαψεύσει Τσίπρα, διέψευσε… εαυτόν και Πέτσα

118
0
Σ

Μεγαλύτερα προβλήματα προκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την απόπειρά του να υπερασπιστεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα σχετικά με τις πρόσφατες κυνικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το τραγικό ατύχημα με τον διεμβολισμό βάρκας με μετανάστες από σκάφος του Λιμενικού, αλλά και τα περί «λεπτής ισορροπίας» στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας λόγω του προσφυγικού. Οι επίμαχες δηλώσεις, τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε ως «ανύπαρκτες» και «fake news», έχουν καταγραφεί σε βίντεο και το μόνο που κατάφερε ο πρωθυπουργός ψευδόμενος ήταν να «ανάψει φωτιές» στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται πως ο Στέλιος Πέτσας είχε αναφέρει επί λέξει  ότι «ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες…. αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θύματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες». Σε άλλη δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την αντιμετώπιση της Τουρκίας είχε δηλώσει: «Έχουμε να περπατήσουμε σε μια λεπτή γραμμή. Είναι αυτή η λεπτή γραμμή που καταδικάζει την παραβατικότητα της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο και Συρία, και από την άλλη έχουμε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Όταν έχεις μια εμπόλεμη περιοχή, έχεις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές, τις οποίες θα πρέπει να προσπαθήσεις να τις ελέγξεις με ένα τρόπο που θα είναι προς όφελος των πιο αδύναμων».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το προσφυγικό νομοσχέδιο, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις δύο δηλώσεις. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Σε αντίθεση με την ευκολία σας να με κατηγορείτε για ψέματα και fake news, εγώ επικαλούμαι δηλώσεις των δικών σας εκπροσώπων και συγκεκριμένα του κυβερνητικού εκπρόσωπου, του κ. Στέλιου Πέτσα. “Περισσότερες περιπολίες σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα”, δήλωσε.  Σας ρωτάμε ευθέως γιατί περισσότερες περιπολίες δεν σημαίνουν περισσότερες διασώσεις, αλλά σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα;». «Αυτή είναι η επικίνδυνη αντίληψη που έχετε» υπογράμμισε ο πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ (σχετικό απόσπασμα στο 5:50 του βίντεο που ακολουθεί). Σχετικά με τη δεύτερη δήλωση περί «λεπτής γραμμής», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για συμψηφισμό των εθνικών ζητημάτων με το προσφυγικό και υπογράμμισε πως το δόγμα για τον κατευνασμό του Ερντογάν ώστε να μην υπάρξει αύξηση των προσφυγικών ροών «είναι λάθος και επιζήμια εθνικά αντίληψη»

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρωθυπουργός σε υψηλούς τόνους αμφισβήτησε ευθέως τη σχετική δήλωση, κάνοντας λόγο για fake news. Κάλεσε μάλιστα επιτακτικά, και με ειρωνικό ύφος, τον κ. Τσίπρα να καταθέσει στα πρακτικά τις επίμαχες δηλώσεις Πέτσα. «Δε θα καταθέσετε τίποτα, γιατί πολύ απλά πάλι ψέματα λέτε» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν μέσω ενθουσιωδών χειροκροτημάτων εκ μέρους των βουλευτών της ΝΔ. Όπως είπε «δεν υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις». 

Ο ενθουσιασμός των στελεχών της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν κράτησε πολύ. Αρχικά, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως θα προσκομίσει άμεσα την απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων Πέτσα, επισημαίνοντας πως όταν συμβεί αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει δυο επιλογές: «είτε θα ανακαλέσει δημόσια, είτε θα στείλει τον Στέλιο Πέτσα στο σπίτι του».

«Κύριε Μητσοτάκη, ήλπιζα πως δεν θα έχετε τόσο χαμηλό το επίπεδο σήμερα. Θα σας φέρω λοιπόν την απομαγνητοφώνηση όσων είπε ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος και είτε θα βγείτε δημόσια και θα ανακαλέσετε όσα είπατε περί Fake News και ψεμάτων, είτε θα τον οδηγείσετε στο σπίτι του. Δύο επιλογές θα έχετε. Να σταματήσετε λοιπόν αυτή την καραμέλα, εσείς ιδίως, περί ψεμάτων και περί Fake News. Εσείς ιδίως!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Λίγη ώρα αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατέθεσε στα πρακτικά την απομαγνητοφώνηση των επίμαχων δηλώσεων φέρνοντας σε αφόρητα δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις του Σ. Πέτσα. 

ΠΗΓΗ : https://tvxs.gr

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here