Ο Μαραθώνιος Xiamen είναι ο πρώτος κινεζικός αγώνας δρόμου που τιμάται με...

Ο Μαραθώνιος Xiamen είναι ο πρώτος κινεζικός αγώνας δρόμου που τιμάται με το Πράσινο Βραβείο της AIMS

87
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σ

Η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (AIMS), η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 460 εκ των κορυφαίων αγώνων μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το βραβείο Πράσινου Μαραθωνίου για το 2019 απονέμεται στον Μαραθώνιο Χiamen της Κίνας.
Το βραβείο που αναγνωρίζει την αριστεία στην περιβαλλοντική πρακτική θα απονεμηθεί στη διοργάνωση της Χiamen της Κίνας στο έβδομο ετήσιο Gala Awards της AIMS για τη βράβευση των κορυφαίων μαραθονοδρόμων της χρονιάς, που θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα του Μαραθωνίου, την Αθήνα την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019.
Οι υποψήφιοι για το Βραβείο του Πράσινου Μαραθωνίου της AIMS κρίνονται από τον αντίκτυπο που έχει ο αγώνας στην προώθηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον, τον τρόπο με τον οποίο οι εθελοντές συμβάλλουν στην επιτυχία του σχεδίου και την ικανότητα του αγώνα να εκπαιδεύσει τις νεότερες γενιές σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Συνυποψήφιοι για το ίδιο βραβείο ήταν οι Μαραθώνιοι Marine Corps (ΗΠΑ) και Schneider Electric de Paris (Γαλλία) – 3ος.
Ο Μαραθώνιος Xiamen ιδρύθηκε το 2003 και έχει βαθμολογηθεί ως «IAAF Gold Label Event» επί 12 συναπτά έτη. Οι διοργανωτές επιδεικνύουν σημαντική προσπάθεια όσον αφορά σε ζητήματα κλιματικής αλλαγής, μείωσης των αποβλήτων και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Η έναρξη και ο τερματισμός του αγώνα γίνεται στο Διεθνές Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Xiamen, το οποίο είναι προσβάσιμο από πολλά μέσα μαζικής μεταφοράς, επιλογή που προωθείται από τους διοργανωτές. Παρέχονται δωρεάν διαδρομές για τους δρομείς και κοινόχρηστος χώρος στάθμευσης για ποδήλατα. Το 2019, πάνω από 40 χιλιάδες άτομα επωφελήθηκαν από τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους.
Ο αγώνας στόχευσε στη δημιουργία του πρώτου μαραθωνίου «μηδενικής ρύπανσης» στην Κίνα οργανώνοντας τους εθελοντές για τη συλλογή απορριμμάτων από τον αγώνα και την κατηγοριοποίησή τους για ανακύκλωση. Το 2019 ανακυκλώθηκαν 16,15 τόνοι πλαστικών φιαλών και χάρτινων κυπέλλων και απομακρύνθηκαν έξι τόνοι πλαστικού από τη διαδρομή.
Από το 2015, ο Μαραθώνιος Xiamen έχει δωρίσει πάνω από 130.000 φυτά για τη δημιουργία του Δάσους της Αγάπης σε συνεργασία με το εγχείρημα «Million Forest» που διοργανώνεται από το China Green Foundation.
Ο Ruan Dunliang, Αντιπρόεδρος του Μαραθωνίου της Xiamen, σχολιάζει: “Είμαστε πολύ περήφανοι που ο αγώνας μας αναγνωρίζεται με αυτό το πολύ σημαντικό βραβείο από την AIMS. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις περιβαλλοντικές μας ευθύνες. Από το 2020, θα καθιερώσουμε την ημέρα του αγώνα ως ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε το «Δάσος της αγάπης» και να προωθήσουμε το σχέδιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) για τον καθαρισμό του ωκεανού για τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Ανυπομονούμε να επισκεφτούμε τη γενέτειρα του Μαραθωνίου στην Αθήνα για να παραλάβουμε το βραβείο».
Ο Paco Borao, Πρόεδρος της AIMS, σχολίασε: «Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Μαραθώνιο Xiamen στην Αθήνα στο ετήσιο Gala Awards της AIMS για τη βράβευση των κορυφαίων μαραθωνοδρόμων της χρονιάς εκ μέρους των μελών, των εταίρων και των χορηγών της AIMS. Όλα τα μέλη μας μπορούν να δουν το παράδειγμά τους και να εμπνευστούν για το πώς θα φιλοξενήσουν ένα βιώσιμο γεγονός. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλους τους αγώνες –μέλη της AIMS που υπέβαλαν την υποψηφιότητά τους για το βραβείο».
Σχετικά με το Βραβείο Πράσινου Μαραθωνίου AIMS
Η AIMS τιμά τους αγώνες με το Πράσινο Βραβείο της, οι οποίοι έχουν επιδείξει εξαιρετική δουλειά σε αυτόν τον τομέα από το 2013. Ωστόσο, στόχος της AIMS δεν είναι να τιμήσει μόνο τις «περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες» των μελών της, αλλά και να τα βοηθήσει να βελτιώσουν τους αγώνες τους σε ότι αφορά τις καλές περιβαλλοντικές πρακτικές κατά τη διάρκεια των μαραθωνίων. Για το σκοπό αυτό, η AIMS σε συνεργασία με την ομάδα του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+, ενός επιστημονικού μη κυβερνητικού και μη κερδοσκοπικού οργανισμού με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Καζαντζόπουλο, πρόεδρο της επιτροπής βιωσιμότητας της ΑΙΜS και πρώην μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού & Περιβάλλοντος της ΔΟΕ, έχει θεσπίσει μια δέσμη περιβαλλοντικών κατευθυντήριων γραμμών, σύμφωνα με την Ατζέντα 21 της Ολυμπιακής Κίνησης της ΔΟΕ και τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, πέρα και πάνω από τη δημιουργία του Πράσινου Βραβείου AIMS.

xiamen-international-marathon

Ο ΣΕΓΑΣ ενημερώνει τους δρομείς και προστατεύει το περιβάλλον

O ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να διευκολύνει, ενημερώσει και καθοδηγήσει τους 60.000 και πλέον δρομείς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στους αγώνες του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας, στις 9-10 Νοεμβρίου 2019, έχει αναρτήσει μία σειρά από μπάνερς κατά μήκος των αγωνιστικών διαδρομών του μεγάλου εθνικού μας γεγονότος με την τεράστια διεθνή συμμετοχή.
Ιδίως για τους 20.000 και πλέον δρομείς και συνοδούς από το εξωτερικό, αλλά και τους περίπου 5.000 δρομείς από περιοχές εκτός της Αττικής, η σηματοδότηση αυτή είναι σημαντική για την καλύτερη προετοιμασία τους.
Ο ΣΕΓΑΣ δεσμεύεται ότι θα μαζέψει όλα αυτά τα μπάνερς και όλα τα υλικά οπτικής επικοινωνίας του, αμέσως μετά το γεγονός, όπως άλλωστε με συνέπεια κάνει κάθε χρόνο, και μάλιστα θα τα αξιοποιήσει στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού του προγράμματος μετατρέποντας τα σε νέα χρηστικά αντικείμενα σε συνεργασία με ομάδα προσφύγων.

Logo gia site

Συνέντευξη Τύπου ΣΕΓΑΣ και Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Με αφορμή τη συνεργασία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) ως Θεσμικού Εταίρου με τον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, διοργανώνεται συνέντευξη Τύπου αύριο Παρασκευή (1/11, 11:30) στην Αίγλη Ζαππείου (αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ).
Θα παραστούν και θα μιλήσουν σχετικά, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Π.Ε, ο Στέλιος Λουκίδης, αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας, Β’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Ε.Κ.Π.Α, Νοσοκομείο «Αττικόν».
Στη συνέντευξη θα συμμετάσχει επίσης ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, η Παρασκευή Κατσαούνου, Επίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και Υπεύθυνη της Ομάδας Λοιμώξεων Αναπνευστικού Συστήματος της Ε.Π.Ε.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, ως θεσμικός εταίρος του 37ου Μαραθωνίου της Αθήνας, θα υλοποιήσει μια σειρά από ενέργειες με τη χορηγία της Pfizer Hellas. Αναλυτικά: Το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Ε.Π.Ε. θα βρίσκεται στο χώρο της ATHENS MARATHON EXPO (6-9 Νοεμβρίου 2019), όπου θα πραγματοποιούνται από Ειδικούς Πνευμονολόγους δωρεάν σπιρομετρήσεις για το κοινό και θα διανέμεται σχετικό ενημερωτικό υλικό για τις πνευμονοπάθειες.

Τις ημέρες διεξαγωγής των Αγώνων του Μαραθωνίου (Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019) ομάδα με πάνω από 230 δρομείς θα συμμετέχει με το μήνυμα «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!» στις τρεις διαδρομές (στην Κλασική Διαδρομή & στους Αγώνες 5 & 10 χλμ.).

Σ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ