Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ο κ. Δημοσχάκης θεωρεί ότι οι Εβρίτες έχουν μνήμη “χρυσόψαρου “; ή...

Ο κ. Δημοσχάκης θεωρεί ότι οι Εβρίτες έχουν μνήμη “χρυσόψαρου “; ή δεν γνωρίζει τι γινόταν στον Έβρο πριν γίνει βουλευτής;

620
0
Σ

Ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ή δεν γνώρζε τι γινόταν στον Έβρο όταν κυβερνούσε το κόμμα του, ή νομίζει ότι όλοι οι συμπολίτες του έχουν μνήμη “χρυσόψαρου” …

Αφου έκανε ερωτησεις για την ΕΒΖ, την σχολή αστυφυλάκων του Διδυμοτειχου κ.α , που έκλεισαν από την   κυβέρνηση  της Ν.Δ , έφτασε στο σημείο να κάνει ερώτηση για καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Αρδανίου – Ψαθάδων !!!!!!!

Ενα έργο που ξεκίνησε πριν 25 χρόνια περίπου ……ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ……ολοκληρώνεται από αυτή την κυβέρνηση , αλλά ο κ Δημοσχάκης “βλέπει” καθυστερήσεις!!!

Μιλάει για απολλοτριώσεις  οι οποίες δεν είχαν πληρωθεί για πάνω από 8 χρόνια …….

Ο  κάθετος άξονας ολοκληρώνεται και ήδη οι πολίτες του Έβρου , αλλά και οι επισκέπτες,  τον απολαμβάνουν . Επίσης οι πολίτες του νομού και κυρίως του βόρειου Έβρου, γνωρίζουν πολύ καλά πόσο ταλαιπωρήθηκαν και πόσα χρόνια αυτό συνέβαινε .

Σίγουρα ο κ. Δημοσχάκης , πριν γινει  βουλευτής κάποιες φορές επισκεπτόταν τον Έβρο και όταν ανεβαινε στο χωρίο του ήταν υποχρεομένος κι αυτός να ταλαιπωρηθεί , άρα γνωριζε την κατάσταση . Με τις ερωτήσεις του λοιπόν και κυρίως την τελευταία , μάλλον  θεωρεί τους συμπολίτες του  ότι έχουν μνήμη “Χρυσόψαρου” .

το δελτίο τύπου του βουλευτή της Ν.Δ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Υπόσχονται δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και παραδίδουν βελτιωμένες εκδοχές της παλαιάς Ε.Ο.! Άγνωστη η ημερομηνία παράδοσης του έργου λόγω απαλλοτριώσεων!

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά  με την μετ΄εμποδίων πορεία εργασιών ολοκλήρωσης του Καθέτου Οδικού Άξονα και συγκεκριμένα του τμήματος Αρδάνιο-Μάνδρα.

 Με την ερώτηση τέθηκε το ζήτημα των καθυστερήσεων στο έργο εξαιτίας των εκκρεμών απαλλοτριώσεων (όπως , Προβατώνα – Λύρα κ.ά) της έλλειψης λατομικών χώρων, των χρονοβόρων διαδικασιών αδειοδότησης χώρων απόληψης αδρανών υλικών, των εναλλαγών αναδόχων κλπ.

  Στην απάντησή του το Υπουργείο περιγράφει την πορεία των εργασιών με τεχνικές και οικονομικές λεπτομέρειες, οι οποίες ωστόσο πιστοποιούν την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία του έργου μετά το 2015.

 Είναι προφανές ότι έως το 2015 η πορεία απορρόφησης των κονδυλίων όπως αυτή παρατίθεται στην επίσημη απάντηση της αναδόχου, είχε ομαλή ροή, καθώς είχε απορροφηθεί το μισό ποσό του προϋπολογισμού. Ταυτόχρονα οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων, με τα οποιαδήποτε εμπόδια, προχωρούσαν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.   

 Μετά το 2015 το σκηνικό τόσο ως προς τις διαδικασίες αλλά και ως προς τις προδιαγραφές του έργου άλλαξε άρδην. Υπήρξε δραματική επιβράδυνση   στην  απορρόφηση των κονδυλίων & στις διαδικασίες των απαλλοτριώσεων (σε Προβατώνα – Λύρα κ.ά) .  

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο αρμόδιο υπουργείο γιατί το σύνολο της προόδου του έργου βρίσκεται σχεδόν στο μηδέν, ενώ αυτό συρρικνώθηκε ως προς το μέγεθος και την συνολική αποτελεσματικότητά του.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, στα πλαίσια των κοινών δηλώσεων με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό αφορούσαν έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που θα ενώνει το Ορμένιο με το Αρδάνιο!

Είναι επιβεβλημένο να δοθούν διευκρινήσεις από την κυβέρνηση σε ποιόν ακριβώς δρόμο ταχείας κυκλοφορίας αναφέρεται την στιγμή που παραδίδει έναν κάθετο άξονα που υπολείπεται προδιαγραφών!!

Το ζήτημα θα τεθεί με Νέα Γραπτή Ερώτηση προς το αρμόδιο υπουργείο, καθώς ένας Νομός &  οι κάτοικοί του αλλά και η ανάδοχος εταιρεία είναι όμηροι ενός έργου υποδεέστερου των προσδοκιών.

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Ερώτηση:

 

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10839517.pdf

 

 

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Απάντηση: 

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10874204.pdf

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10874205.pdf

 

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here