Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ο κ. Δημοσχάκης “βλέπει” ισχυρό παίκτη την Ελλάδα …..και εκνευρισμένη την...

Ο κ. Δημοσχάκης “βλέπει” ισχυρό παίκτη την Ελλάδα …..και εκνευρισμένη την ηγεσία της Τουρκίας (Βίντεο)

Σ

Ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης θεωρεί ότι είμαστε, ως χώρα, ένας ισχυρός παίκτης στη διεθνή πολιτική σκακιέρα……

Μάλλον ο στρατηγός δεν έμαθε για το oruc reis που κάνει έρευνες στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα …. αλλιώς δεν εξηγείται η θεση για εκνευρισμένο ο Ερντογάν.

Το δελτίο τύπου του βουλευτή

ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ & ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΙΚΤΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ! 

ΣΥΝΟΨΗ (2’24”) ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΆΜΥΝΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 

Στη προχθεσινή του (24/8) τοποθέτηση στην ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΆΜΥΝΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, όπου οι δύο ιστορικής σημασίας Διεθνείς Συμφωνίες με την Ιταλία & την Αίγυπτο πρωταγωνίστησαν, ο βουλευτής & Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α & αντιπρόεδρος αυτής, Α.Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι η περίοδος αδράνειας & δισταγμών που χαρακτήριζε μέχρι πρότινος την ελληνική εξωτερική πολιτική λαμβάνει τέλος!

Ειδικότερα, ανέφερε τα εξής : 

  • Οι Συμφωνίες περί θαλασσίων οριοθετήσεων με την Ιταλία & την Αίγυπτο, συνιστούν απότοκο στοχευμένων  & επιτυχημένων διπλωματικών ενεργειών της παρούσας κυβέρνησης!
  • Δημιουργείται ένα ισχυρό νομικό κεκτημένο, καθιστώντας σαφές ότι η κυβέρνηση δεν συνάπτει… ”λεόντειες” συμφωνίες, υπό όρους εκβιασμών. 
  • Θωρακίζεται ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος, υπό την ”ομπρέλα” του Διεθνούς Δικαίου & του Δικαίου της Θάλασσας ενώ ταυτόχρονα κατοχυρώνονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας!
  • Καταρρίπτεται το ”πειρατικό” και νομικά έωλο τουρκο-λιβυκό σύμφωνο, αποδεικνύοντας ότι οι τουρκικές αξιώσεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι ανεδαφικές! 
  • Είναι σημαντικό, μετά την εθνική επιτυχία των δύο διεθνών συμφωνιών, η Ελλάδα να προβεί άμεσα σε περαιτέρω πρωτοβουλίες προσβλέποντας στη διασφάλιση της ενότητας &  της συνοχής του ιστορικού Αρχιπελάγους του Αιγαίου. 
  • Τέλος, τόνισε ότι, η Τουρκία οφείλει να εγκαταλείψει τη λογική της ”παλαιάς οθωμανικής αυτοκρατορίας” &  να συμφιλιωθεί με τις ευρωπαϊκές αρχές του 21ου αιώνα βάσει των διεθνών συμφωνιών , του διεθνούς δικαίου & των κανόνων καλής γειτονίας….!!

Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here