Ο Κώστας Πουλάκης παρουσίασε το σχέδιο για την αναθεώρηση του ‘Καλλικράτη” στην...

Ο Κώστας Πουλάκης παρουσίασε το σχέδιο για την αναθεώρηση του ‘Καλλικράτη” στην Αλεξανδρούπολη

164
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Σ

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε χθες Τετάρτη 17/5/17 ο Γ.Γραμματέας  του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης , προσκεκλημένος από τη Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου .

Ο κ. Πουλάκης  το πρωί είχε συνάντηση με εκπροσώπους της κίνησης πολιτών για τη δημιουργία του δήμου Κοσμοσώτειρας με την συνένωση των πρώην δήμων Τυχερού . Στη συνέχεια ο Γ.Γραμματέας είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβις μετά την ολοκλήρωση της έδωσε συνέντευξη στα τοπικά Μ.Μ. Ε.

Το βράδυ στις 7:30 στο Επιμελητήριο Έβρου μίλησε στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και σε πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον του θεσμού .

Στην ομιλία του, ο ΓΓ του ΥΠΕΣ παρουσίασε τις βασικές πλευρές των προτάσεων στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή που συγκροτήθηκε στο Υπουργείο με τη συμμετοχή και ειδικών επιστημόνων, καθώς και εκπροσώπων των κυριότερων αυτοδιοικητικών φορέων, τονίζοντας ότι οι προτάσεις αυτές δεν είναι οριστικές και αποτελούν απλώς βάση για περαιτέρω συζήτηση .

Ο κ. Πουλάκης ανέλυσε τους τέσσερις βασικούς στόχους που, κατά την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ, πρέπει να υπηρετεί σήμερα μία ουσιαστική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίο είναι οι εξής :
1ον. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας και η ενίσχυση της ουσιαστικής και άμεσης συμμετοχής των πολιτών.
2ον. Η αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας των ΟΤΑ ως διοικητικών δομών και η ενίσχυση του αισθήματος εγγύτητας των πολιτών προς τους ΟΤΑ.
3ον. Η διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας και ευρωστίας των ΟΤΑ και ο εκσυγχρονισμός του σχετικού θεσμικού πλαισίου.
4ον. Η ενίσχυση του ρόλου των Δήμων και των Περιφερειών στην αναπτυξιακή διαδικασία στο πλαίσιο του εθνικού στόχου της δίκαιης ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες  οι δήμαρχοι: Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης, Ορεστιάδας κ Μαυρίδης και Διδυμοτείχου κ. Πατσουρίδης . Τους δημάρχους Σαμοθράκης και εκπροσώπησαν οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων .

Η περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Π.Σ κ. Μποταϊτη Σωτήρη . Επίσης παρόντες ήταν και πρώην δήμαρχοι , όπως και δημοτικοί συμβουλοι , επικεφαλής παρατάξεων.

Σ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ